En Sıcak Konular

'Mezbahada hayvan keser gibi insan katlediliyor'

20 Şubat 2012 09:45 tsi
Suriye'de Esed yönetiminin 'mezbahada hayvan keser gibi insan katletmeye devam ettiğini' söyleyen Suriye Müslüman Kardeşler resmî sözcüsü Züheyr Salim, Esed rejiminin yaptıklarını sadece izlemekle yetinen herkesin bu suça ortak olduğunu söyledi.

Esed'in yaptığı katliamları dünyanın sadece seyrettiğini belirten Suriye Müslüman Kardeşler resmî sözcüsü Züheyr Salim, Arap Birliği ve Batılı ülkelerin bu suça ortak olduğunu söyledi. Şimdiye kadar hiçbir ülke ve kuruluşun Suriye'ye yardım etmediğine ve edeceğini de açıklamadığına dikkat çeken Salim, tepkisini şöyle dile getirdi: "Esed, ABD ve NATO'nun Suriye'ye müdahale etmeyeceğinden emin olmasaydı, halkına bu kadar ağır zulüm yapamazdı. Bu yüzden, mezbahada hayvan keser gibi insan katletmeye devam ediyor."

Salim, "Beşşar Esed, ABD ve NATO'nun Suriye'ye müdahale etmeyeceğinden emin olmasaydı, halkına bu kadar ağır zulüm yapamazdı. Esed, hiçbir ülkenin Suriye'ye müdahale edemeyeceğini bildiği için bu kadar acımasızca insanları öldürüyor. Ne ABD, ne NATO ne de başka bir ülkenin Suriye'ye gireceği yok..." ifadelerini kullandı.

Halen Londra'da yaşayan 1942 Halep doğumlu Salim, birçok muhalif gibi 1979 yılında Hafız Esed tarafından sürgün edildikten sonra ülkesine tekrar dönememiş bir isim. Hakkında idam kararı da bulunan Salim, Suriye Müslüman Kardeşler resmî sözcülüğü görevini yaparak Esed'e yönelik siyasî mücadelesini devam ettiriyor. Suriyeli siyasetçi, ülkede her gün 40 kişi öldürülmesine rağmen hiçbir ülkenin çıkıp da Esed'e hesap soramadığına dikkat çekerek, "Türkiye dahi müdahale etme gücü olmasına rağmen karışmıyor. Herkes sadece konuşmakla yetiniyor. Bazen yüksek bazen de kısık sesle Esed'i uyarmaktan başka yapılan başka bir icraat göremedik!" yorumunda bulunuyor. "Türkiye dahi sorumluluk almak istemiyor" diye konuşan Züheyr Salim, Rusya ve İran'ın açıktan Suriye'ye silah gönderdiğini ifade etti. "İngiltere ve Fransa Libya'da yaptığı gibi Esed rejimine yönelik askerî müdahaleye de öncülük eder mi?" şeklindeki bir soruya Züheyr Salim, bu iki ülkenin "Suriye meselesine hiçbir şekilde karışamayız." şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı. Yaşlı politikacı, "Görünüşte olayları kabul etmiyorlar gibi görünseler de şimdiye kadar Suriye halkına herhangi bir yardımda bulunmuş değiller. Hatta Avrupa ülkelerinin de Beşşar Esed'e yardım ettikleri kanaatindeyim. Ne ABD ne de AB, Suriye'ye askerî bir müdahalede bulunmak istiyor." şeklinde cevap verdi.

Daha önceki sözlerinin aksine Züheyr Salim gelinen nokta itibarıyla "Özgür Suriye Ordusu'na" Suriye halkını korumaları için maddî-manevî destek verdiklerini açıkladı. Salim daha önce yaptığı açıklamada, Esed rejimine yönelik hiçbir zaman silahlı bir mücadeleye girmek istemediklerini; Esed görevini bırakıncaya kadar protestolarını devam ettireceklerini ve bunu silaha sarılmadan yapacaklarını belirtmişti.

Kaynak: Zaman



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,824 µs