En Sıcak Konular

Evanjeliklerin 'Mesih' planı

20 Şubat 2012 08:23 tsi
Evanjeliklerin 'Mesih' planı Kıbrıs'a el attılar!

1839 yılında Evanjelik din adamı Anthony Ashley-Cooper, İncil’deki ayetleri “geleceğe dönük yeni bir metodoloji” ile yorumladı. Onun yorumuna göre, İncil, Hz. İsa’nın Mesih olarak dünyaya yeniden dönüşünün, Filistin topraklarına Yahudiler’in hakim olması sonucu gerçekleşeceğinin işaretini veriyordu. Yoruma göre Filistin topraklarında İsrail kurulacak, sonra Yahudiler Hıristiyanlaşarak ‘Mesih’in dönüşünün de yolunu açmış olacaklardı.

1948’de kurulabilen İsrail devletinin fikri, önce İngiltere’de, devamında da Puriten inanca sahip Avrupalı Hıristiyanların göçü sonucu Amerika’da güçlenen “Hıristiyan Siyonizm” akımı ile yeşerdi. Protestan-Evanjelik Hıristiyanlar ile Yahudi Siyonist hareketinin doğal evliliği o dönem doğdu.

Hareketin günümüzde de Amerikan-İngiliz ittifakı içinde büyük bir gücü olduğunu biliyoruz. Özellikle Amerika’nın Cumhuriyetçi Partisi’nin bu inanç doğrultusunda hareket ettiğini de. Bush döneminin çizdiği Batı Asya stratejisinin perde arkasında yatan gücün Hıristiyan Siyonist inanç olduğu açık bir gerçek.

John M. Brown, inançlarının doğrultusunda İsrail için petrol ve doğalgaz yataklarını bulmak için tam 17 yıl Teksas-Kudüs arasında mekik dokudu. Nihayet 2000’de Zion Oil&Gas Inc.’i (Siyon Petrol ve Doğalgaz Şirketi) kurdu ve “İncil’de sözü edilen 12 kabilenin yaşamış olduğu toprakların” haritasını çıkartarak bu alanlarda doğalgaz ve petrol aramaya başladı. Buldu da.

İsrail’i yönetenler, “Levant Bölgesi” olarak da adlandırılan yalnız Filistin topraklarını değil, Kıbrıs’tan Lübnan, Suriye ve Ürdün’e kadar uzanan geniş bir alanda varlığı ortaya çıkan kaynakların kendilerine “adanmış olduğuna” inandılar.

Önce Filistin’e ait yatakları işletmeye aldılar, devamında Lübnan’ın hak iddia ettiği bölgede doğalgaz çıkarttılar, şimdi de Kıbrıs’a el attılar!

Netanyahu’nun Kıbrıs ziyareti

Dimitris Hristofyas liderliğindeki Kıbrıs Rum Yönetimi, belli ki “yeni bir ağabey” arayışı içinde. Çünkü “esas ağabey” Yunanistan, yaşadığı korkunç ekonomik kriz nedeniyle artık, onları koruyabilecek güçten çok uzak.

İsrail Başbakanı Netanyahu, bir günlük Lefkoşa ziyaretinde Hristofyas’a, “Buraya uçakla gelmem 45 dakikamı ama bu topraklara ayak basmam 63 yılımı aldı” derken önemli bir noktanın altını çiziyordu: Artık benimsin!..

Ortodoks Hıristiyan inanca sahip Kıbrıs Rumları’nın, ulusal varlıklarını koruma telaşında doğalgaz yataklarını Amerikan Noble ve İsrail Delek şirketlerine peşkeş çekmeleri bir ibret vesikasıdır.

Rum Ortodoks Kilisesi’nin, Protestan-Evanjelik inancın uzantısı olan Hıristiyan Siyonistler’in dümen suyuna girmesi, üzerinde önemle durulması gereken bir konu.

Netanyahu, tabii ki ziyaretinde, Türkiye’nin Kıbrıs Türkleri’nin aynı doğalgaz yataklarındaki haklarını korumak için atacağı güvenlik adımlarına karşı “merak etmeyin biz buradayız” güvencesi verdi. Yarın Türkiye’nin muhtemel bir askeri gövde gösterisinde karşısında Yunan değil, İsrail silahlı kuvvetlerini bulacağının da işaretidir bu... 

Ardan Zentürk / Star (İlgili kısım)



Bu haber 2,354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,098 µs