En Sıcak Konular

Erdoğan: Aramızda husumet olamaz

19 Şubat 2012 16:55 tsi
Erdoğan: Aramızda husumet olamaz Geçirdiği sindirim sistemi ameliyatı sebebiyle başta MİT krizi olmak üzere birçok konuda açıklamaları merakla beklenen Erdoğan konuştu.

Rahatsızlığı  sebebiyle kongreye katılamayan Erdoğan,  evinde kurulan telekonferans yoluyla partililere hitap etti.

İşte Erdoğan'ın açıklamasının satırbaşları:

26 Kasım'da geçirdiğim operasyonun  nihai aşaması ve rutin parçası olan son durum nedeniyle, doktorlarımızın  tavsiyesi üzerine evimde istirahata devam ediyorum. Geçen hafta içinde rutin  çalışmalarımıza kısmen başladık. İnşallah bu hafta itibariyle de rutin mesaiye  başlayacağız.
AK Parti'yi 14 Ağustos 2011'de millet kurmuştur. AK Parti'nin tuğlasını millet döşemiştir. AK Parti, fakir fukaranın, garip gurebanın partisidir. AK Parti 81 vilayette tüm inanç gruplarının partisidir. Belli zümrelerin, çetelerin partisi değildir. Klavuzluk eden sadece milletir.

OMUZUMUZDA MÜBAREK BİR EMANET TAŞIYORUZ

Milletin dışında kimsenin önünde boynumuzu bükmeyiz, kimseye eyvallah demeyiz. Omuzumuzda mübarek, çok hassas bir emanet taşıyoruz. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. Her zaman Türkiye'nin menfaatini düşünerek hareket ettik. Milletin emanetine uzanan elleri elimizin tersiyle ittik. Milletin çıkarını her türlü siyasi hesabın üzerinde tuttuk. 9 yıl boyunca demokrasiye müdahele girişimlerini boşa çıkardık, çetelerle mücadele ettik.

SEÇİLMİŞLERİ ATANMIŞLARA KUL ETMEYİZ

PKK ile amansız bir mücadele veriliyorsa bu tamamen AK Parti'nin kararlı iradesinin sonucudur. AK Parti değişimin ve demokrasinin lokomotifi olarak tarihi bir girişim üstlendi. Demokraside yasamanın, yürütmenin, yargının sınırları bellidir, sınırları aşmak yetki gaspıdır. Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz.

HİÇ KİMSE ELLERİNİ OVUŞTURMASIN

9 yıl boyunca kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışması için tam bir hassasiyet içinde olduk. Hiç kimse ellerini ovuşturmasın, hiç kimse kriz duasına çıkmasın, kaos, çatışma hayalleri kurmasın. Tüm kurumlar uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyor. Herhangi bir kurumu yıpratmak, ülkeye de millete de hayır getirmez. Münferit, istisnai meseleleri kaşıyanlar ne ülkeye, ne de millete hizmet etmiş olmazlar.

MİLLETİN EVLATLARI ARASINDA HUSUMET YOKTUR, OLAMAZ

Ne devletin kurumları arasında, ne de bu milletin evlatları arasında bir husumet, anlaşmazlık yoktur olamaz. Herkesi daha sorumlu olmaya davet ediyorum. Kışkırtmayı tercih edenler millet önünde mahcup olacaklardır. TBMM'nin tasarrufunu farklı yerlere çekenler millet huzurunda büyük utanç yaşarlar. AK Parti, kardeşlik iklimini yeşertme gayretindedir. Kimse AK Parti'yi gönülden seven kesimleri zehirleyemez.

Bu ülkede geçmişte yapılan hatalar milletimize çok ağır bedeller ödetti. En büyük yatırımı yeni nesillere yapıyoruz.Gençlik için tüm imkanları seferber ediyoruz. Modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum.

Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs