En Sıcak Konular

Tankların yerine HAS Partililer yürüyecek

19 Şubat 2012 13:01 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat günü Sincan'da ''Tankın sesi değil halkın sesi'' yürüyüşü yapacaklarını belirtti.

Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''28 Şubat darbesini'' anmak üzere çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

''Biz 28 Şubat'ı önemsiyoruz. 12 Eylül ile bir hesaplaşmaya Türkiye girdi 12 Eylül referandumu ile. Bu önemli bir adımdır. Bir yandan Balyoz ve Ergenekon soruşturmaları devam ediyor, ama ne hikmetse 28 Şubat ve 27 Nisan'ın şimdiye kadar üstü hiç açılmadı. Biz 28 Şubat'ın bu anlamda Türkiye'de 27 Mayıs'tan çok daha kuvvetli bir darbe olduğu kanaatindeyiz. Sadece siyasetine müdahale etmedi Türkiye'nin, sosyolojisine de müdahale etti. Bu çerçevede de üstüne gidilmedi.

Amacımız isimler değildir, Ahmet, Mehmet ismi üzerinde durmuyoruz. 28 Şubat, postmodern darbe diye yumuşatmaya çalışıldı, ama fevkalade karanlık bir zulüm dönemiydi. Bu zulüm döneminin uygulamaları içerisinde bu kararlar nasıl verildi? Bu etkiler nasıl oluşturuldu? Kimler yargı, parlamento üzerinde, medya, üniversiteler üzerinde etki yaptı? İkna odaları nasıl oldu? Dolayısıyla bunun üzerine gidilmesi bir hesaplaşmadan ziyade bir daha Türkiye'de bu tür şeylerin yaşanmaması için 28 Şubat'ın üzerindeki örtünün kaldırılıp hakikatinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.''

Tankların yürüdüğü yerde

28 Şubat'ı anlamak ve anlatmak amacıyla bir dizi etkinlik başlattıklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Bununla ilgili olarak önce 16 Ocak 2011'de bir suç duyurusunda bulunduk. Bu duyurunun muhteviyatının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dikkate alınarak hem de bizim orada iddia ettiğimiz konular üzerinden soruşturmanın başlatıldığının da medyaya yansıması bizim için sevindiricidir. O dönemdeki brifinglerde adalet mensuplarına, yargıçlara, savcılara verilen brifinglerin kimler tarafından verildiği, brifinglere kimlerin katıldığını savcılık Genelkurmay Başkanlığından bunların listelerini istemiş. Yaptığımız suç duyurusu ile ilgili çok sağlam delilleri toparlamaya çalışıyoruz. Bunları CD haline getirerek savcılığa ileteceğiz.

25 Şubat 2012 Cumartesi günü İstanbul'da 28 Şubat ile ilgili bir panel yapılacak. Mesela Merve Kavakçı o dönem yaşadıklarını, 28 Şubat'ın nasıl etki ettiğini, Ahmet Hakan 28 Şubat'ın medya üzerindeki etkisini anlatacak.

28 Şubat günü Ankara'da etkinlikler yapacağız. Bunların ilki saat 11.00'de Sincan'da meydanda tankların yürütüldüğü yerde 'Tankın sesi değil halkın sesi' ismiyle birkaç yüz metrelik yürüyüşün ardından basın açıklaması yapacağız. Aynı akşam Ankara'da ''Milli İrade'ye Vurulan Hançer 28 Şubat Darbesi'' isimli bir açık oturumumuz olacak. Oturumu, Ekonomik Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Recai Kutan Bey yapacak. Taha Akyol, Hasan Celal Güzel gibi isimler olacak.''

Kurtulmuş, panel öncesinde gazete haberleri ve 28 Şubat dönemi ile ilgili kitapları içeren bir sergi açacaklarını söyledi.

Numan Kurtulmuş, ''27 Nisan muhtırası'' ile ilgili de hazırlıklarının olduğunu,önümüzdeki günlerde onunla ilgili suç duyurusu yapacaklarını bildirdi.

aa




Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs