En Sıcak Konular

'Yeni bir madımak faciası istiyorlar'

24 Haziran 2007 08:41 tsi
'Yeni bir madımak faciası istiyorlar' "Benim kitaplarımdan Aleviliği öğrenenler beni düşkün ilan etmeye kalktılar. Ben hem alevi hem bektaşıyim" diyen Reha Çamuroğlu Alevileri sömüren kötü emelli bir gruba dikkat çekti.

AK Parti’den milletvekili adayı olan Alevi cemaatinin kanaat önderlerinden tarihçi - yazar Reha Çamuroğlu, Aleviler’e ‘Asalakları sırtınızdan temizleyin’ çağrısı yaptı. Aday olduktan sonra çok sayıda tehdit telefonu aldığını belirten Çamuroğlu ‘Hedef gösteriliyorum’ dedi.

ALEVİ VE BEKTAŞİYİM

HAYATI boyunca alevi kimliğiyle öne çıkma cesareti gösterdiğini ve bu uğurda DGM’de yargılanan az sayıdaki insandan biri olduğunu belirten Çamuroğlu şöyle konuştu: Benim kitaplarımdan Aleviliği öğrenenler beni düşkün ilan etmeye kalktılar. 2007 yılında insanların nereli oldukları çok vahim bir şekilde önem kazandı. Bunun altında, benim Alevi olmadığım iması var. Bu kadarı artık, ırkçılık. Çok merak edenlere bir kez daha söyleyeyim; Hem Aleviyim hem Bektaşiyim.

BU NASIL ALEVİLİK?

ALEVİ toplumunun sırtında asalak gibi yaşayanların olduğunu dile getiren Çamuroğlu ‘Alevi toplumu bu tür asalak unsurları sırtından temizlediği zaman da bu arkadaşların Alevilikle bir bağları kalacak mı merak ediyorum. Çünkü hale hazırda Ali’yi bile reddediyorlar. Bu nasıl bir Aleviliktir. Ben anlamış değilim’ diye konuştu.

HEDEF GÖSTERİLİYORUM

AK Parti’den aday olduktan sonra bazılarının kendisini hedef gösterdiğini belirten Reha Çamuroğlu, 5 koruma ile dolaşmaya başladığını söyledi. Çamuroğlu, ‘Pek çok tehdit aldım. 4 yıldır korumam var. 4 yılda bir kez korumamı çağırma ihtiyacı duymuştum. Durmadan telefonlarla çok fazla cesur olduğumu söyleyip, tehdit ediyorlar’ dedi.

ŞİRRET BİR GRUP VAR

KENDİSİYLE uğraşanlara da seslenen Çamuroğlu ‘Uğraşsınlar. Bu kadar çok uğraşmaları ne kadar çok korktuklarını gösteriyor. Alevilerle ilişkilerim olumlu. Bana 3-5 bin kişilik salon toplantısı, maddi manevi destek öneriyorlar. Bunlar Türkiye’nin Alevileri. Alevilik konusunda Türkiye, 3-4 bin kişilik sapıtmış bir gruba teslim olmaz. Sürekli gördüğüm kavgacı, hoyrat şirret bir grup var. Bunları Alevi inancıyla bağdaştıramıyorum. Onların ezberini bozacağım’ diye konuştu.

Ben kimim?

Belli kesimlerce ‘memleketini bilmiyoruz’ denilerek sunni imasında bulunulmasına tepki olarak ‘Hipergol Gezegenindenim’ diyen Çamuroğlu seceresini de ortaya döktü: İstanbul’da dünyaya geldim. Tunceli-Muhundi’ye bağlı bir Alevi köyü olan Riçikköyü’nden Gülen ile İnebolulu Çepni (Alevi) Türkmenleri’nden Yaşar Çamuroğlu’nun 2 oğlundan birisiyim... Anneannem Irak-Süleymaniyeli. Baba tarafımdan dedem Osmanlı Dışişleri Bakanlığı’nda Müsteşar yardımcısı Şair Ahmet Emin Yümni Paşa...


Yeni Sivas olayı bekliyorlar

Aleviler üzerinden rant elde eden kavgacı bir grubun ortamı germeye çalıştığını anlatan Reha Çamuroğlu ‘Öyle bir kavgacı grup oluşmuş ki bir tane daha Sivas olayı oluşturulsa, istediğimiz oldu diye ellerini ovuşturacaklar. Micro milliyetçi, micro cemaatli gruplar ve bunların başındakiler kavgadan besleniyorlar’ dedi. Cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Çamuroğlu ‘Olacaktır da...Çalışıyoruz. Ama ağzınızı açtığınız zaman sürekli bunla başlarsanız benim kafamda bir soru oluşuyor. Dünyadaki tek sorun cem evleri midir?’ dedi

Alevi inancıyla uzaktan yakından ilişkisi olmayan insanların, Aleviliğe hiç saygısı olmayan insanların Aleviliği kullanmasına karşı gerçek Alevilerin mücadele vermesi gerektiğini belirten Reha Çamuroğlu ‘Avrupa Alevi Birlikleri Konfedarasyonu bir takım yabancı istihbarat örgütleriyle iç içe, al takke ver külah Türkiye’yi provoke etmeye çalışıyor. Bu iftira ise bu konuda bana dava açsınlar. Benim için ‘istihbarat örgütleriyle çalışıyor’ derlerse ben hem tazminat, hem hakaret davası açarım. Bakalım ben bu davada iddiamı ispatlayabiliyor muyum? ispatlayamıyor muyum?’ dedi.

Bu konfederasyonun senelerdir para kazanmak için ne iş yaptıkları belli olmayan yöneticiler tarafından yönetildiğini ifade eden Çamuroğlu ‘Bu yöneticiler malvarlıklarını açıklasın. 1995’de Tansu Çiller Hükümeti’nin Alevi örgütlerine kültür yardımı adı altında verdiği 495 milyar Türk Lirası’na ne olduğunun hesabını vermelidirler. Dolar kurundan hesaplayınca bugünün parasıyla yaklaşık 5 milyon YTL’ dedi.

(Star)
 



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,239 µs