En Sıcak Konular

Kulüpler Birliği Başkan adayını açıkladı

17 Şubat 2012 16:15 tsi
Tüm kulüp başkanları, Futbol Federasyonu Başkanlığı için Şenes Erzik'i aday gösterdi.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çabalarının, sorunların kalıcı çözüme kavuşmasına katkı vermek olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün Beşiktaş Kulüp Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'le yaptığı baş başa görüşmelerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Başbakanlık makamında UEFA Asbaşkanı Şener Erzik'le 45 dakika özel bir görüşme yapmıştı.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener ile de geçtiğimiz Salı günü makamında bir araya gelen Bakan Kılıç, önceki akşam Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor- PSV Eindhoven maçında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'le de ikinci kez görüşme fırsatı buldu.

Kılıç, Ankara'da 3 büyük kulübün başkanı ve Erzik'le yaptığı görüşmelerin ardından Sadri Şener'in de görüşlerini bir kez daha dinlemiş oldu. Trabzonspor Kulüp Başkanı Şener de tüm kulüplerin üzerinde uzlaşmaya vardığı Şener Erzik'in Futbol Federasyonu Başkanlığı'na sıcak baktıklarını ifade etti. Şener, krizin aşılmasında kolaylaştırıcı rol üstlendiği için Bakan Kılıç'a teşekkür etti.

Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Kayserispor Kulüp Başkanları ile parlamentoda toplu bir görüşme yapan Bakan Kılıç, dünde makamında kalan 9 Anadolu kulübünün başkanı ile öğlen yemeğinde bir araya geldi. Mersin İdman Yurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü, Karabükspor, Manisaspor, Orduspor, Samsunspor, Gaziantepspor, Bursaspor Kulüp Başkanları'nın katıldığı yemeğe, hava muhalefeti sebebiyle Sivasspor Kulübü temsilci gönderemedi.

9 Anadolu kulübünün temsilcisi, Bakan Kılıç'a Türk futbolundaki kaosu sona erdirecek bir inisiyatif kullandığı için teşekkür etti. Bakan Kılıç'ın krizden çıkış noktasında ortaya koyduğu 10 maddelik başkanlık kriterlerinin kendileri açısından yol gösterici olduğunu ifade eden kulüp başkanları Şenes Erzik ismine itirazları olmadığını dile getirdi.

Kılıç ise 9 kulüp başkanı ile yaptığı görüşmede şu değerlendirmede bulundu:

"Futbol kulüplerinin üzerinde hem fikir olduğu isim kim olursa olsun biz kendisiyle çalışırız. Sürece müdahil olmayız, aldıkları kararı saygı ile karşılarız. Önemli olan futbolun kronik sorunlarını kalıcı çözümlere kavuşturmaktır. Kimseden mucizeler beklemiyoruz. Ortak akıl ve diyalog sağlandığı takdirde çözülmeyecek sorun yok. Sayın Erzik'in deneyimi bu sorunları aşmaya yetecektir. Ama tabii ki, bunun takdiri Spor Toto Süper Lig, Bank Asya, 2. ve 3. Lig futbol kulüplerinindir. Bizim çabamız sorunların kalıcı çözüme kavuşmasına katkı vermeye yöneliktir."

Kaynak: Yeni Şafak



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs