En Sıcak Konular

1.6 Km.'lik UFO görüntülendi!

23 Haziran 2007 20:24 tsi
1.6 Km.'lik UFO görüntülendi! İngiltere'de bir uçağın pilotu ve yolcuları, uçuş esnasında dev bir UFO gördüklerini açıkladı. İngiltere'de yayımlanan havacılık dergisi Pilot bu olayın resmi kaynaklara geçtiğini yazınca, ülkede UFO tartışmaları alevlendi.

Resmi raporun Pilot dergisinde yayımlanan bölümünde uçak pilotu pencereden dev, puro şeklinde beyaz ışık saçan bir nesne gördüğünü ifade ediyor. Pilotun şu sözlerine yer veriliyor: "Uçak UFO'ya yaklaştıkça dürbünle gözetledim, sarı ince uzun bir nesneyri, ortasında yeşil bir alan vardı. Havada asılı duruyor gibiydi; ilk başta yaklaşık 16-17 kilometre uzakta olduğunu tahmin ettim; ancak sonrasında uçağımızdan en az 65 km uzakta olduğuna karar verdim."
 
Uçağın pilotu Ray Bowyer UFO'nun boyutunu ise tam olarak belirleyemediğini ifade ediyor. Resmi raporda Bowyer şunları açıklıyor: "İlk etapta nesnenin Boeing 737 olduğunu düşündüm, ancak 737 olsaydı bu uzaklıkta ufacık gözükmesi gerekirdi, bu nesne ise en az 1 mil (1.6 km) uzunluğunda görünüyordu."
 
'9 DAKİKA BOYUNCA GÖKTE ASILI KALDI'

Uçuşun ilerleyen dakikalarında pilot Bowyer, batı yönünde ikinci bir nesne gördüğünü ifade ediyor, ancak bu nesne öncekine göre çok daha uzakta olduğu için daha küçük görünüyordu. Pilot, ikinci nesnenin 9 dakika boyunca görünür vaziyette kaldığını vurguluyor.
 
Raporda Bowyer'ın şu cümlesine yer veriliyor: "Ben bu nesnenin uzaydan geldiğini kesinlikle söylemiyorum, ancak bunca yıllık kariyerimde de böyle bir uçan nesne görmedim."
 
BAŞKA TANIKLAR DA VAR

Pilotun ifadelerine uçak yolcuları da tanıklık ettiklerini açıkladığı için olayın seyri değişti. Zira, pilotlar için uzun yolculuklarda gökte ışıldayan nesnelerin hayalini görmeleri olağan kabul ediliyor. Ancak, aynı sorunu yaşamayan yolcuların ise uçan ışıklı bir nesne görmeleri yetkililerin pilotun ifadelerini ciddiye almaya yöneltti. Yolculardan John Russell, turuncu renkli ışık saçan, ince uzun oval bir nesne gördüğünü söylüyor. Aynı saatlerde seyir halinde olan bir başka uçağın pilotu da benzer bir olaya tanık olduğunu dile getiriyor. Bu ifade de İngiltere Sivil Havacılık Kurumu'nun kayıtlarına geçti. Kurum yetkilileri Pilot dergisinde yayımlanan raporun esasında bazı bölümlerin çıkarıldığını açıkladı.İngiltere semalarında olağan seferini yapan bir uçağın pilotu ve yolcuları, yaklaşık 1.6 km uzunluğunda bir UFO gördüklerini ifade ediyor. 

gazeteport



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs