En Sıcak Konular

Netanyahu: Ortak değerlerimizi ihraç zamanı

17 Şubat 2012 14:56 tsi
Güney Kıbrıs'a günübirlik ziyaret gerçekleştiren İsrail Başbakan Benjamin Netanyahu Güney Kıbrıs ile İsrail'in işbirliğinin ortak değerlere ve ortak çıkarlara dayandığını, bu çıkarların tamamen su yüzüne çıktığını söyledi.

Güney Kıbrıs'la ortak değerlerin su yüzüne çıktığını belirten Netanyahu, "Şimdi bu değerlerimizi ihraç etme zamanıdır."dedi.

Güney Kıbrıs'a günü birlik ziyareti esnasında Rum SİGMA televizyonuna konuşan Netanyahu,"Kıbrıs-İsrail işbirliği doğal olarak ortak değerlere ve ortak çıkarlara dayanıyor. Pek çok ortak çıkarımız var, ortak çıkarlarımız tamamen su yüzüne çıktı ve şimdi bunları Sudan alıp piyasalara ihraç etmemiz gerekiyor."ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Güney Kıbrıs ve İsrail'in –bulacakları yönteme bağlı olarak- Avrupa'ya ve belki Asya'ya; belki her iki kıtaya da doğalgaz sağlanabilineceği üzerinde durdu. İsrail Başbakanı, "Bütün bunlara gerek yatırımcı gerek alıcı veya hem yatırımcı hem de alıcı olarak yatırım yapacak ve katılacak önemli ülkelerimiz olsa iyi olurdu" ifadesini kullandı. Yunanistan'la da dostluk tazelediklerini hatırlatan Netanyahu, Yunanistan'ın da bu Oyunun içerisinde olacağını söyledi.

Yunanistan'la ekonomik ve turistik ilişkilerini aslında yenilemediklerini, güçlendirdiklerini çünkü kısa süre öncesine kadar Yunanistan'a giden İsrailli turist sayısı 100 bin iken geçen yıl bu sayının 400 bine çıktığını söyleyen Netanyahu aynı gelişmeyi Güney Kıbrıs'ta da yakalayabileceklerini de kaydetti.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin halen bıçak sırtında mı olduğu sorulan Netanyahu, "Bunu söylemek istemezdim ama bugünkünden daha iyi durumda olduğu zamanlar da vardı. İlişkilerimiz güçsüzleşti ancak bu bizim tercihimiz değildi. Biz kendi açımızdan Türkiye'yle iyi ilişkilerimiz olsun isterdik. Bizim tercihimiz değildi, Türkiye'nin tercihiydi." şeklinde cevap verdi.

cha



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs