En Sıcak Konular

Ve Birand sessizliğini bozdu!

17 Şubat 2012 14:38 tsi
Rıdvan Akar'ın emek hırsızlığı ile suçlanan Birand ilk kez bu kadar net konuştu. İşte o açıklama...

TV 8'de hafta içi her sabah canlı yayımlanan Sema Eren ve Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu Böyle Bir Şey Var mı? programına katatılan Birand kendisine yöneltilen emek hırsızlığı suçlaması için net konuştu: "Hayatta belki beni her şeyle suçlayabilirsiniz ama emek hırsızlığı ile suçlayamazsınız."

TEHDİTLERİ CİDDİYE ALMIYORUM

Programa katılan Mehmet Ali Birand, hastalandıktan sonra hayata bakışının değiştiğini belirterek şunları söyledi:

"Başkalarına uğrayan hastalık bana da uğrayınca her şey anlamını yitirdi. Artık hiçbir şeyi takmıyorum. Takmayınca sorun da küçülüyor, kayboluyor. Savcılar tarafından davet edilmedim. Ben oraya başka bir şey için gitmiştim. Gitmişken de gazeteci olarak gündemdeki olayları konuştum. İkna oldum demedim bir başka açı var ikna ediciler. MİT olayında savcıların haklı olduğu taraf var. İkna odası başlığı yanlış. Her zaman tehditler alıyorum. Yıllardan beri tehditlerle yaşıyorum ama ciddiye almıyorum."

BENİ EMEK HIRSIZLIĞI İLE SUÇLAYAMAZSINIZ

"Yaptığım her belgeseli başında olduğum bir ekibe bırakırım. 32. gün ekibidir o... Bu sefer de 32. Gün'e bıraktım. Gyet güzel bir çalışma yaptılar. Süresi uzadı. Para bitti. Bilmemne oldu. Durdurduk. Bu insanlar benim maaşlı çalışanlarımdı. Rıdvan Akar bambaşka bir nedenle "sizinle çalışamayacağım" dedi. Bütün projeyi ve 32. günü bıraktı. Projeyi devam ettirmek için de Cnn'de yepyeni bir ekip kurdum. ve yoluma, belgeseli yapmaya o ekiple devam ettim. Her şey yeniden yazıldı ve o ekiple bu belgeseli bitirdik. Neyin kavgası var anlamıyorum. Oraya kimin isminin konulacağına ben karar veririm. Bir mal iyi olunca sahibi çok olur. Bu belgesel benim. Hayatta belki beni her şeyle suçlayabilirsiniz ama emek hırsızlığı ile suçlayamazsınız. Çünkü ben herkesin önünü açan bir gazeteciyim."

Belgeselle ilgili Tansu Çiller keşke konuşsaydım demeyecektir. Bana bütün arşivini açtı ama kamera karşısına geçmedi. İnsanlar rahatsız olur daha o noktaya gelmedim dedi. Tansu Hanım'ın kafasında 'Süleyman Demirel askerlerden yana tavır aldı' düşüncesi var. Demirel askerlerin yanında yer almasaydı AKP olmayacaktı diye düşünüyor. Kafasında bu var, söyleyemediği de bu aslında. Belgeselin son bölümü 28 Şubat'ta yayımlanacak. Kitabı ve DVD'si çıkacak. Türkiye'nin ne zaman, nelerin nasıl değiştiğini belgeselde göreceksiniz.

Uğur Dündar'A KIRGIN DEĞİLİM

Dündar'la bir kırgınlığım yok. Eskiden kırılırdım ama şimdi kimseye kırgın değilim. Uğur'un Yiğit'e 'Bu adam ölecek üstüne fazla gitme onu Allah'a havale et' dediğini sanmıyorum. Biraz önce de dediğim gibi hastalıktan sonra hiçbir şeyin anlamı kalmadı. Kimseyle kavgam yok. Uğur Dündar'ın gitmesi benim için kötü oldu. Rekabet her zaman çok önemlidir. Şu an Star Haber daha yerini arıyor, tam bulamadı.

Saat sponsorum yok ama 75 bin dolarlık saat getirirlerse olur (Gülüyor) Üç tane değerli saatim var. Birini eşim aldı. En beğenilen saati 500 dolara aldım. Ama evimde 42 tane saatim var. Ben sponsorluk olayına karşı değilim. Bunu anlamıyorum. Programın sonunda sponsor isimleri yazıyor da giyince ne oluyor anlamıyorum.

gazeteciler.com



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,782 µs