En Sıcak Konular

Otuzbiroğlu: Andıç hazırlanmış şekilde önüme geldi

17 Şubat 2012 13:57 tsi
İnternet Andıcı davasının tutuklu sanığı Mehmet Otuzbiroğlu, dava konusu andıç belgesi ile ilgili olarak ""Görüyoruz, hazırlama gayreti içinde olanlar varmış. Onlar da söylüyorlar zaten." dedi.

Otuzbiroğlu, kendisinin andıcın hazırlanmasından sorumlu olmadığını iddia etti.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İnternet Andıcı davasının talepler duruşmasında, 2007 Ağustos ile 2009 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı olarak görev yapan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da talepte bulunmak için söz istedi. Andıçla ilgili Genelkurmay Başkanlığı karargahında görevli sanık personelin savunmalarının alındığını hatırlatan Otuzbiroğlu, hakkındaki iddialara dayanak olacak delil ya da ifade bulunmadığını ileri sürdü.

ANDICI HAZIRLAMA GAYRETİ İÇİNDE OLANLAR VARMIŞ

Dava konusu andıcın hazırlanmasında görev aldığı iddiasını kabul etmediğini belirten Otuzbiroğluu, andıcın hazırlanmış bir şekilde önüne geldiğini söyledi. Kendi görevini ilgilendiren bir konu var mı diye baktıktan sonra parafladığını belirten Otuzbiroğlu, "Sanıklar, alınan ifadelerinde andıcın hazırlanması için toplantı yapıldığını, bu toplantıya katıldıklarını söylemişlerdir." dedi. Toplantıda andıçta yazılacak şeylerin de belirlendiğini dile getiren Otuzbiroğlu, 'Ben andıcın neresindeyim' diyerek bu toplantıya katılmadığını söyledi. Dava konusu İnternet Andıcı belgesinden bahseden sanık Otuzbiroğlu, "Görüyoruz, hazırlama gayreti içinde olanlar varmış. Onlar da söylüyorlar zaten." dedi. Kendisinin andıcın hazırlanmasından sorumlu olmadığını savunan Otuzbiroğlu, bu sözlerini "Ancak içeriğinde suç unsuru var diye demiyorum bunu. Yasa dışı, hukuk dışı bir konu da yok." diye düzeltti.

İnternet andıcının hazırlanmasında görev aldığı iddiasıyla terör örgütünün ara yönetici olmakla suçlandığını anlatan Otuzbiroğlu, "Bu suçlanamın altı boş. Bu iddianame kanaatlerle dolu. Bu iddialar yoksa beni neden yönetici yaptınız? Ama biz, bu uzayan mahkemelerde delilleri acaba bulabilir miyiz çabasındayız. 40 küsür senedir vatanı için çalışmış, Koramiral rütbesine yükselmiş, belki de kuvvet komutanlığına gideceği yola girmeye birkaç gün kalmışken geleceğim, umutlarım, hayallerim gitti. Belki de sabıkalı olarak kalacağım. Neden? Bir ihbarcının sözleriyle bu hale geldik." iddiasında bulundu.

cihan

Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs