En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan Destici'ye tebrik ziyareti

17 Şubat 2012 13:36 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Destici'ye ''tebrik ziyaretinde'' bulundu.

Kurtulmuş, ziyarette yaptığı konuşmada, BBP'nin Türk siyasetinde önemli partilerden biri olduğunu belirterek, Destici'ye başarılar diledi.

Ziyarette iki lider, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, ''MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasının ardından yaşananlar ve bu sabah kabul edilen 'MİT yasası'nı nasıl değerlendirdiklerini'' sorması üzerine Numan Kurtulmuş, ''MİT krizinin aslında bir devlet krizi'' olduğunu iddia ederek, şunları söyledi:

''Biz başından beri MİT Müsteşarı'na karşı yargının başlatmış olduğu bu soruşturmayı, aslında siyasi iradeye karşı mahkemenin bir tavrı olarak değerlendiriyoruz.

Çok açık ki Oslo görüşmeleri dolayısıyla bu soruşturma başlatılıyorsa Oslo görüşmelerindeki irade; seçilmiş iradenin yani Başbakan'ın iradesidir. Mesele bu yönüyle, bu kavganın arkasındaki kurumlar arası çatışma yönüyle fevkalade önemli bir meseledir.''

Özel yetkilendirilmiş mahkemelerin, ihtilal dönemlerinin DGM'lerinden farkı olmadığını öne süren Kurtulmuş, halkın içerisinde olacağı denetleme mekanizmalarının kurulması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, ''Bu denetim meclisinin kurulması en önemli adımlardan biridir, olmadı, bugün MİT yasası çıkarılır yarın başka bir yasa çıkarılmak gerekir'' dedi.

-''Anlamakta zorluk çekiyorum''-

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise hukukun herkese ve her şeye dokunabilmesi gerektiğini söyledi.

''MİT'e yapılan bu uygulamanın yürütmeye müdahale olarak değerlendirilmesini ben anlamakta zorluk çekiyorum'' diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O zaman hukuk, yürütmenin hiçbir safhasına dokunamaz gibi bir anlam çıkar ki bu ne kadar yanlış ve sakat bir düşünce olduğunu hep birlikte görürüz. Bütün uygulamalar hukuka açık olmalıdır, ama hukuk, siyasi bir çekişmenin de tarafı olmamalıdır. Bugünkü yaşanan tartışmanın ülkeye zarar verdiğini hep birlikte görüyoruz.''

Destici, terör örgütlerinin belirlendiği andan itibaren hukuk yoluyla çökertilmesi gerektiğini kaydetti.

-Türkiye, Suriye konusunda kararlı-

Destici, ''Dün akşam Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile yaptıkları görüşmenin detaylarının'' sorulması üzerine dış politika konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Davutoğlu'nun anlatımından Türkiye'nin Suriye konusunda çok kararlı olduğunun anlaşıldığını belirten Destici, Suriye yönetiminden kendilerinin de memnun olmadığını ifade etti. Destici, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulmasının o ülkedeki yaklaşık 2 milyon Türkmen'in durumunu da sıkıntıya soktuğunu ifade etti.

Kurtulmuş ise Suriye konusunda hatalar yapıldığını savunarak ''İsrail'e dönmüş füzelerin artık İran, Suriye ve Rusya tarafından Türkiye'ye döndürüldüğünü'' öne sürdü. Hakem olması gereken Türkiye'nin taraf olduğunu savunan Kurtulmuş, bunu doğru bulmadıklarını söyledi.


AA

Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,376 µs