En Sıcak Konular

Berdimuhamedov'la ikinci dönem başladı

17 Şubat 2012 12:50 tsi
Türkmenistan'da 12 Şubat'taki seçimleri yüzde 97.14 oy oranıyla kazanan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov yemin etti.

Başkent Aşkabat'taki Kongre Merkezi'nde yapılan yemin törenine, seçimlere katılan devlet başkanı adayları, bakanlar kurulu üyeleri, milletvekilleri, diplomatik misyon şefleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Yemin törenine çok sayıda yabancı konuk da katıldı.

Kongre Merkezi'ndeki törenin açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, milletin bir kez daha devletin en üst makamını Berdimuhamedov'a emanet ettiğini kaydederek, başkanlık seçiminin demokratik bir ortamda yapıldığını dile getirdi.

Daha sonra Türkmenistan bayrağı, Anayasası ve Kur'an-ı Kerim törenle sahneye getirildi. Ardından seçimi kazanan Gurbangulı Berdimuhamedov alkışlarla sahneye geldi.

Kur'an-ı Kerim ve Türkmenistan Anayasası üzerine ellerini koyarak yemin eden Berdimuhamedov, bundan sonra da Türkmen halkına bütün tecrübelerini ve birikimini ortaya koyarak hizmet edeceğine söz verdi. Kendisine duyulan güvenden dolayı halkına teşekkür eden Berdimuhamedov, seçim sonuçlarının kendisine verilen değerin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Diğer adaylara da seçim sürecindeki katkılarından dolayı teşekkür eden Berdimuhamedov, bütün adayların liderlik vasıflarını ortaya koyduğunu vurguladı.

Seçim sonuçlarına dair bilgi veren Türkmenistan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Orazmurat Niyazliyev, 5 eyaletden gelen Türkmen aksakallarıyla Berdimuhamedov'a mazbatasını takdim etti.

Törene Türkiye'yi temsilen Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve bu ülkede faaliyet gösteren çok sayıda Türk işadamı da katıldı.

Yemin töreni sonrası ülkenin tanınmış sanatçıları ve folklor ekipleri gösteriler sundu. Renkli görüntülere sahne olan konserde Berdimuhamedov'un türkü söylediği görüntülerin yayınlanması salonda ayakta alkışlandı. Türküyü ustalıkla yorumlayan Berdimuhamedov, daha sonra salondan alkışlarla ayrıldı.

aa

Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs