En Sıcak Konular

Kar yağışı devam edecek mi?

17 Şubat 2012 12:13 tsi
Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinin yağış var. Sıcaklıklar iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak. İstanbul'da da kar yağışı var. Bölge bölge hava:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Trakya ile İç ve Doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların sabah saatlerinde Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. (3)

ANKARA: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (0)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (6)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (13)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı (-1)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı. Yağışların gece saatlerinden sonra çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (5)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışlar sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışları; Sivas, Kayseri, Niğde ve Karaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinde kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimler ile zamanla Orta Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısında kuvvetli olmak üzere batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI SABAH ETKİSİNİ ARTIRDA

İstanbul'da soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor.

İstanbul'da soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor. Gece saatlerinde yağmaya başlayan kar, aralıklarla devam etti. Sabah saatlerinde etkisin arttıran kar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. İş yerlerine gitmek üzere evlerinden çıkan İstanbullular atkı ve berelerle yağan kardan ve soğuk havadan korunmaya çalıştı. Rüzgarında etkili olduğu bölgelerde vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

"Cuma günü özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın." şeklindeki uyarıları dikkate alan vatandaşlar toplu taşıma araçlarını tercih etti. D-100 Karayolu'nda diğer günlere göre araç yoğunluğunun az olduğu gözlendi. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de karla mücadele için gerekli tedbirleri aldı. Ana arterlerde ve buzlanma ihtimali yüksek yerlerde tuzlama ve kar küreme araçları hazır bekletildi.

VAN KAR YAĞIŞLI OLACAK

Van’da aralıklı kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri’nden alınan bilgiye göre, Van bugün parçalı, çok bulutlu olacak. Kar yağışının Pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Van gündüz 1, gece eksi 3 derece olacak.

CİHAN



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,551 µs