En Sıcak Konular

TFF Başkan'ı Erzik mi olacak?

17 Şubat 2012 11:24 tsi
Spor Bakanı, Süper Lig kulüplerinin başkanlarını kabul etti. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon başta olmak üzere hepsi Erzik üzerinde uzlaştı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Spor Bakanı, Süper Lig kulüplerinin başkanlarını kabul etti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere hepsi Erzik üzerinde uzlaştı. Suat Kılıç ise "Biz isim telaffuz etmeyiz. Adayınızı belirleyin, bu kaosu bitirin" cevabını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün birçok Süper Lig başkanını kabul etti. Talep kulüplerden geldi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in dünkü PSV maçı nedeniyle salı günü görüşme yaptığı öğrenildi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, İkinci Başkanı Adnan Öztürk'ün yanı sıra Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ve bazı Anadolu kulüplerinin başkanları Ankara'da Kılıç'la görüştü.

Aday olsun destekleyelim

TFF Başkanı'nın kriterlerini "Herkesin başkanı olmalı. UEFA ile ilişkileri normalleştirmeli. Burayı basamak değil son işi olarak görmeli" şeklinde belirten Kılıç'a, başkanlardan destek geldi. Bir ara adaylığı düşünen Demirören'in de bundan vazgeçtiği ve "Kriterlerinize uyan tek isim Erzik" dediği öğrenildi. Tümbaşkanların Erzik isminde birleştiği ve konunun en başından beri siyasallaşmasının önüne geçen Kılıç'a "Kriterleriniz kaosa ışık tuttu. Şenes Erzik aday olsun destekleyelim" dedikleri belirtildi. Bakan Kılıç "Ben isim belirtmem. Ama bu kaos bitmeli. Herkes aynı gemide. Türk futbolunu yeniden yüzdürün" dedi.

Kılıç, Erzik’i arayıp talebi iletti

Başkanlar, "Siz Erzik'i ikna edin yeter" diyerek Ankara'dan ayrıldı. Kılıç öğleden sonra Erzik’e kulüplerin talebini iletti. Olumlu yanıt aldı. Ancak 18 kulübün tümünün desteğini istedi.



'EKSİ’LTMEYE GELİYOR

Erzik'in TFF Başkanlığı'na adaylığını koyacağı haberleri futbol dünyasını hareketlendirdi. Peki Erzik gelirse nasıl bir yol izleyecek? İşte UEFA'ya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre yol haritası...

ETİK Kurul çalışmalarını sürdürüyor. Rapor hızla Disiplin Kurulu'na sevk edilecek. UEFA, nisan ayının ortasına yani play-off başlangıcına kadar kararların alınmasını istiyor. Play-Off'ta tartışma istemiyor. Dolayısıyla Disiplin Kurulu'nun kararlarını bu tarihe kadar vermesi öngörülüyor.

ŞENES Erzik, UEFA'dan halen onaylı 'eksi puan paketini' şike ve teşvik iddialarına ceza olarak masaya koyacak. 58. maddeyi bir kereliğine uygulamayacak.

SUÇLANAN takımların suçu sabit görülürse, bu sezonki puan cetveli üzerinden minimum eksi 12 puan ceza verilecek. Üst sınır ise eksi 25-30 puan arasında olacak. KİŞİLERE 3 yıldan başlayıp ömür boyuna varan spor alanlarından men cezaları gelecek.

GEÇEN sezonun unvanları, kupaları geri alınacak. Ya bir alttaki takıma verilecek ya da suçlu sayısı artarsa TFF'ye devredilecek!

KULÜPLERE ve kişilere para cezaları verilecek.

FENERBAHÇE Şampiyonlar Ligi'nden men edildiği için TFF ve UEFA'yı CAS'a şikayet etti ve 45 milyon euro tazminat istedi. Duruşma 22 Mart'ta. Eğer haklılığını ispat ederse büyük avantaj sağlayacak. Mehmet Ali Aydınlar'a "Haklı çıkarlarsa zararlarını ben ödeyeceğim" sözü hatırlatılacak.

FENERBAHÇE CAS'ta kaybederse, UEFA devreye girecek. CAS'a şikayet edildiği için Fenerbahçe konusunu İcra Kurulu'na getirecek. İcra Kurulu konuyu Disiplin Kurulu'na sevk ederse Fenerbahçe 2-3 yıl Avrupa'dan men cezası alacak. SÜREÇTE adı geçen takımlardan Beşiktaş ve Trabzonspor eğer ceza alırlarsa, Avrupa kupalarında oynadıkları için daha ağır men cezaları ile karşı karşıya kalacak.

Lütfi Arıboğan'la çalışacak

UEFA'da Platini'nin Birinci Asbaşkanı olan Şenes Erzik, Federasyon’un tecrübeli ismi Lütfi Arıboğan'la çalışmayı istiyor. UEFA da uzun süredir temasta olduğu Arıboğan'dan yana tavır koymuş durumda.

Aydınlar'ı o açıklama yıktı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı ve Mehmet Ali Aydınlar'ı hedef alan ağır açıklama, dengeleri değiştirdi. Adaylık için nabız yoklayan ve geri dönmeyi hedefleyen Aydınlar'ın olası bir başkanlığının, kaosu bitirmeyeceği, kaldığı yerden devam ettireceği fikri oluştu. İbre Erzik'e kaydı.

Anadolu fikir değiştirdi

Aydınlar'a destek veren Anadolu kulüpleri "Şenes Erzik sorumluluk kabul etmediği için Aydınlar'ı yeniden istiyorduk. Ama Erzik bu görevi kabul edecekse, yangını söndürecek en iyi kişi odur" demeye başladı.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs