En Sıcak Konular

İşte ABD'nin gerçek Şirinleri

16 Şubat 2012 16:21 tsi
Mavi derileriyle çizgi film Şirinlerdeki karakterlere benzeyen Amerikalı aile, görenleri hayretler içinde bırakıyor.


ABD'de 1800'lü yıllardan bu yana Kentucky'nin doğusundaki Appalachian dağlarının yüksek bir noktasında medeniyetten uzak bir şekilde yaşayan bir ailenin yeni doğan çocukları mavi deri rengi ile dünyaya gelmeye başladı.

Rastlantı sonucu çekinik genlerin buluşması ve kabile içi ve akraba evlilikleri sonucu ortaya çıkan ender vakayı tecrübe eden Fugate ailesinin üyeleri, mavi deri renkleri ile görenleri şaşkına çeviriyor.

Bugünlerde ailenin fotoğraflarını görenler bunu bir photoshop hilesi ya da "şirinler" çizgi filminin taklidi zannetseler de, bilim adamları bu durumun tamamıyla gerçek olduğunu vurguluyor.

OKSİJEN AZLIĞI VE FAKİR GEN HAVUZU

Methemoglobinemi (met-H) olarak bilinen bu vaka, ferdin kanında oksijen taşıma kapasitesinin azalmasına bu da bu fertlerin kanlarının normal insanların kanlarından daha koyu bir renge bürünmesine neden oluyor.

Fugate ailesinin Kentucky'nin medeniyetten uzak bir bölgesinde nesiller boyunca kendilerine komşu olan Smith ailesiyle evlilik yaptığı ve bu münasebetle oluşan nisbeten "fakir" gen havuzunun met-H genlerinin sıklıkla ortaya çıktığı bir duruma yol açtığı söyleniyor.

Mavi İnsanlar, ilk kez 1958 yılında Smith ailesi koluna mensup Luke Combs'un eşini doktorların ilgilenmesi için Kentucky Üniversite Hastanesi'ne getirmesiyle ortaya çıktı.
Doktor Charles H. Behlen, 1974'te Tri-City Herald gazetesine "Luke, sıcak bir yaz gününde Louise gölü kadar maviydi," diye konuşmuştu.

RENK DIŞINDA BİR RİSKİ BULUNMUYOR

Ender görülen hastalık, mavi insanların deri rengine olan etkisi hariç herhangi ciddi bir probleme yol açmıyor.

1980'de bilim adamları tarafından keşfedilen ve kendisi de mavi renkli olan kimyasal bir karışım, bu fertlerin normal renklerine kavuşmalarına olanak sağladı. Fakat sıvıların dağılması nedeniyle hastaların karışımı içtikten bir gün sonra eski renklerine döndükleri gözlendi.

Daily Mail'in haberine göre problem, 19. yüzyılda Kentucky'nin doğusunda nüfusun artması ve toplumdan izole yaşayan ailelerin "zengin" genlere sahip insanlarla evlilik yapmaya başlamaları ile mavi renkli doğan bebeklerin sayısı azalmaya başladı.

Turkishny


Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,312 µs