En Sıcak Konular

Baykal: Arkadaşlara şaka yaptım!

16 Şubat 2012 16:10 tsi
Çifte kurultay öncesinde dedikodu kazanlarının kaynadığı CHP'de Baykal'ın TBMM'deki bu buluşması çok konuşulmuştu. Baykal iddiaları yalanlayıp o anda ne yaptıklarını anlattı

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin'i telefonla aramadığını, onların kendisini aradığını belirterek, ''Bu arkadaşlarıma tüzük ve kurultayla ilgili düşüncelerimi ifade ettim. Kişisel özel bir talepte bulunmadım'' dedi.

Baykal, TBMM'de, gazetecilere yaptığı açıklamada, basında kendisiyle ilgili yer alan haberler konusunda düzeltme yapmak istediğini söyledi.

Metin Feyzioğlu ve Adnan Keskin'i telefonla aradığı haberinin doğru olmadığını, onların kendisini aradığını belirten Baykal, şöyle konuştu:

''Onların araması üzerine telefon görüşmesi yapılmıştır, doğrudur. Her iki arkadaşımdan da hiç bir talepte bulunmadım. Ne Sayın Metin Feyzioğlu'ndan, 'Genel Başkan beni çağırsın, benimle konuşsun' gibi talebim oldu ne de Sayın Adnan Keskin'e, 'sen ayrıl, çekil gibi talepte' bulundum. Bunlar doğru değildir. Konuştuğum herkesle yaptığım gibi, bu arkadaşlarıma da tüzük konusunda ve kurultayla ilgili kanaatlerimi, düşüncelerimi ifade ettim. Kişisel özel bir talepte bulunmadım.''

Baykal, tüzük ve kurultay konularında bir kaç gün içinde kapsamlı bir açıklama yapacağını ve bu konularla ilgili anlayışını ayrıntılı olarak ifade edeceğini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Divan Başkanlığı önerisi gelirse...'' sözlerine Baykal, ''Bunları önümüzdeki bir iki gün içinde konuşacağız'' diye konuştu.

''Hafif şaka yaptım''

Deniz Baykal, ''grup toplantısında bazı milletvekilleri ile bir arada görüldüğüne'' ilişkin görüntülerin sorulması üzerine, ''Milletvekili arkadaşlarımla kurultay değerlendirmesi yaptığıma ilişkin haberler çıktı. Bunun gerçekle hiç bir ilgisi yok. Yanımdaki arkadaşlarımı imtihan ettim. Onlara Başkanlık Divanında oturan 4 milletvekilimizi adı ve soyadı ile birlikte yazmalarını istedim. İtiraf etmeliyim, isimleri biliyorlar ama isim ve soyisimleri birlikte düşünüldüğünde yüzde 50'yi ancak geçen bir başarı oldu. Böyle bir hafif şaka yaptım, olay budur. Arkadaşlarımızın daha iyi tanınmasını, soyadlarının öğrenilmesini sağlamaya yönelik bir oyundur'' dedi.

AA

Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs