En Sıcak Konular

Arınç'tan MHP'li Vural'a tazminat davası

16 Şubat 2012 15:54 tsi
javascript:void(0)Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı konuşmalarında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.



Arınç'ın avukatı Yakup Erikel'in açtığı davanın dilekçesinde, Arınç'ın siyasi geçmişinden bahsedildi ve halen Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunduğu anımsatıldı.

Bülent Arınç'ın, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı, anayasadaki hukukun üstünlüğü ilkesini benimseyen, üstlendiği görev ve sorumlulukların bilincinde hareket eden başarılı bir devlet adamı olduğuna yer verilen dilekçede, Arınç'ın, 21 Aralık 2011'de hükümet adına, 2012 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı üzerine konuştuğuna işaret edildi.

Konuşmasında tasarı hakkında genel değerlendirmelerde bulunan Arınç'ın, güncel ülke sorunlarına da değindiği ifade edilen dilekçede, Vural'ın da bu konuşmaya atıfla yaptığı konuşmada ''eleştiri sınırlarını aşarak, Arınç'ın kişilik haklarına saldırdığı'' kaydedildi.

Vural'ın, değişik konuşmalarında Arınç'a yönelik olarak sarf ettiği bazı cümlelerin aktarıldığı dilekçede, ''Davalı (Vural), yapmış olduğu birçok basın toplantısında müvekkille ilgili hakaret edici söylemlerde bulunmuştur'' ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, Arınç'ın 3 Şubat 2012'de yayımlanan bir televizyon programına katıldığı bildirilen dilekçede, Arınç'ın, burada Yazar Paul Auster'ın Türkiye'ye gelmeyeceğine ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine, ''Auster'ı, fiziksel olarak Atatürk'e benzettiğini, hatta Türkiye'ye gelseydi tarihi bir filmde yer alabileceğini'' dile getirdiği belirtildi.

Bununla birlikte, Arınç'ın, ''Auster ile Atatürk'ün, uzaktan yakından fikri benzerliğinin olamayacağını'' vurguladığına ve ''Yoksa Atatürk'e benzemek mümkün mü?'' ifadelerini kullandığına dikkati çekilen dilekçede, Vural'ın, bu konuşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında Arınç'ı, İngiliz casusuna benzettiği belirtildi.

Dilekçede, Vural'ın üslubunun hakarete vardığı ve kişilik haklarına ağır saldırı niteliğinde olduğu ifade edilerek, 10 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,672 µs