En Sıcak Konular

ABD, Taliban'la üçüncü kez masada

16 Şubat 2012 14:01 tsi
Afganistan'daki 10 yıllık savaşı bitirmeyi amaçlayan Amerikan ve Afgan yönetimi, terör örgütü olarak gördükleri Taliban'la gizli görüşmelerin üçüncü turuna başladı.

ABD ve Afgan hükümetinin terör örgütü olarak gördüğü Taliban'la gizli görüşmelerin üçüncü turu başladı. Washington ve Kabil'in Taliban ile gizlice yürüttüğü üç taraflı görüşmelerin seyriyle ilgili konuşan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, 10 yıllık savaşı sonlandırabilecek çok kritik bir eşikte olduklarının işaretini verdi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuşan Karzai, "Bir çok Taliban yetkilisi artık barış sürecinin başlamasıyla yakından ilgili. Taliban dahil Afgan halkı artık barış istiyor. Taliban'dakiler de bizden birileri. Onların da bizim gibi aileleri, çocuk ve yakınları var" dedi.

KATAR'DA TALİBAN OFİSİ

Barış sürecinin başlamasıyla ilgili detaylara fazla girmediği görülen Karzai, ABD Başkanı Barack Obama'nın 2014'ün sonundan itibaren Afganistan'dan asker çekme planının barış görüşmelerinde önemli bir yer işgal ettiğini vurguladı.

Görüşmelerde Taliban'ın Körfez Ülkesi Katar'da bir ofis açması ve özellikle Guantanamo'daki Taliban tutuklularının Katar'a transferi ihtimali üzerinde de duruluyor. Ancak Afgan lider Karzai, Katar'ın görüşmelerde öne çıkamasından rahatsız olduğu belirtiliyor.

Gizli görüşmeler bir yıl önce Amerikan ve Alman diplomatlarının Taliban lideri Molla Ömer ile gizlice buluşmasıyla başlamıştı. Taliban barış süreci için Amerikan askerlerinin çekilmesini şart koşarak, Hamid Karzai'nin "kukla rejimi" ile görüşmeyi ise reddetmişti.

Kaynak. Sabah

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs