En Sıcak Konular

Uçaklarda su yasağı başlıyor

16 Şubat 2012 14:00 tsi
Bu kadarı da fazla dedirtecek türden bir yasak ile karşı karşıya kalacağız. El ve kabin bagajlarında sıvı kısıtlaması 1 Mart'ta İstanbul'da, 1 Nisan'dan itibaren tüm uçuşlarda uygulanmaya başlanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, dış hat uçuşlarında uygulanan el ve kabin bagajlarında sıvı kısıtlamasının 1 Mart 2012 tarihi itibariyle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 1 Nisan 2012 tarihi itibariyle de tüm iç hat uçuşlarında uygulanacağını bildirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, havayolu ile seyahat edecek yolcuların, seyahatleri esnasında uçak içinde yanlarında bulunduracakları el/kabin bagajlarında taşıyabilecekleri sıvılarla ilgili sıvı kısıtlaması düzenlemesinin iç hat uçuşlarında da uygulanacağı belirtildi.

Bir aylık pilot uygulama süresince başka illerden İstanbul'daki hava alanlarına uçacak ve burada başka bir uçuşa transfer olacak yolcuların mağdur olmamaları için ilk çıkış noktalarında İstanbul'daki uygulama hakkında bilgilendirilmeleri için sıvı kısıtlamaları hakkında tanıtıcı film, broşür ve afiş hazırlandı.

Açıklamaya göre uygulama ayrıntıları ve örnek broşür, afiş ve filmler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alırken, tanıtım CD'leri ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmekte.

Yolcuların seyahatleri öncesinde ve hava alanlarında bilgilendirmeleri için hava yolu işletmelerinin internet sitelerinde, bilet satış noktalarında ve check-in bankolarında yeterli bilgilendirme çalışmalarını yapmaları, havaalanı işleticilerinin otoparklarda, check-in salonlarında, son güvenlik kontrol noktaları öncesinde el afişi, poster, anons, video vb vasıtalarla yolcuları bilgilendirmeleri ve hazırlıksız gelen yolcular için 1 litrelik ağzı kilitli şeffaf poşetleri bulundurmalarına yönelik çalışma yapılıyor.

Havaalanı güvenlik komisyonlarının uygulama öncesinde görev ve sorumluluk dağılımını belirlemeleri ve uygulamanın aksamadan ve mağduriyetlere neden olmadan yürütülmesini sağlamaları, güvenlik kontrol noktası öncesinde bulunan gümrüksüz mağazaların sıvı ve benzeri ürünleri ICAO standartlarında poşetlere faturası ile birlikte koyularak satılmasını sağlamaları amacıyla Mülki İdare Amirliklerine, Emniyet Genel Müdürlüğüne, DHMİ Genel Müdürlüğüne, THY ve TÖSHİD'e resmi yazı ekinde CD'ler gönderilmeye başlandı.

ajanslar



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,349 µs