En Sıcak Konular

Grip, çocukları daha çok etkiliyor

16 Şubat 2012 11:44 tsi
Uzmanlar, çocukların gribi daha hafif atlatacağı yönündeki kanaatin yanlış olduğuna dikkat çekiyor.

"Çocuk gribi diye ayrı bir hastalık yok, çocuklar da yetişkinlerle aynı gribe yakalanıyor." diyen Dr. Alaattin Küçükdeveci, "Özellikle yaşları küçükse grip onlarda daha ağır seyredebiliyor." dedi.

Medicana Samsun Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanlarından Dr. Alaattin Küçükdeveci, grip belirtileri gösteren çocuğu kendi haline bırakmanın tehlikelerine dikkat çekti.

İnsan vücudunda hastalıklarla savaşma görevinin bağışıklık sisteminde olduğunu ifade eden Küçükdeveci, "İki yaşından küçük çocuklarda bağışıklık sistemi, gelişimini tamamlamadığı için hastalıklara daha açıktır. Bu, grip için de geçerlidir. Elbette ki çocuğun genel sağlığı, bağışıklık sisteminin direnci, iyi beslenmiş olup olmadığı gibi faktörler de çocukta grip hastalığının seyrini etkiler." uyarısında bulundu.

"ÇOCUK GRİBİ FARKLI DEĞİL"

Çocuk gribi diye, yaygın grip vakalarına sebep olan virüsler haricinde özel bir virüsün sebep olduğu bir hastalık türü olmadığının altını çizen Dr. Küçükdeveci, "Çocuklar da yetişkinlerin yakalandığı gribe yakalanır." diye konuştu. Gribin, çocuklarda başka hastalıklara da kapı aralayacağına değinen Küçükdeveci, "Bronşite, zatürreeye, kalp ve beyin iltihabına neden olabilir. Hastalığın ilk haftasının sonlarına doğru üzerine bakteri eklenerek, bakteriye bağlı zatürree oluşabilir. Ağır nefes darlığı, kanlı balgam görülebilir." diye ifade etti.

"MUTLAKA DOKTORA GÖTÜRÜLMELİ"

Çocukların gribe yakalanması durumunda, ailelerin, 'kendiliğinden geçer' diyerek doktora gitmediklerini belirten Dr. Küçükdeveci, şöyle konuştu:

"Çocuktur atlatır demek çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Özellikle çocuğun yaşı küçükse ve gribe özgü belirtiler görülüyorsa mutlaka doktoruna gösterilmesi gerekir. Grip virüsüyle savaşmak çocuklarda vücut direncini düşürücü etki yapabilir, bu yüzden başka hastalıklara karşı daha savunmasız hale gelirler. Gribe yakalanan çocuğa aileler, kendi başlarına ilaç vermemelidir. Tedaviyi mutlaka bir hekim belirlemelidir. Eğer belirtiler uzun süre geçmesine rağmen düzelmiyorsa, yüksek ateş devam ediyorsa, solunum sıkıntısı başlamışsa, çocuğun bilinç durumunda değişiklikler görülüyorsa hemen doktora götürülmesi gerekir."

cihan



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,903 µs