En Sıcak Konular

Baykal geri mi dönüyor?

16 Şubat 2012 09:23 tsi
Baykal geri mi dönüyor? CHP’de yaklaşan tüzük kurultayı öncesi kulisler hareketlendi.

CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, Genel Kurul’da ve Meclis kulisinde daha önce bir grup milletvekiliyle yaptığı sohbette, parti yönetimine serzenişte bulunmuştu. Baykal, partinin kötü yönetildiğini iddia etmiş ve bu durumdan kaygı duyduğunu söylemişti.

Eski Genel Sekreter Önder Sav televizyonlarda yaptığı açıklamalarla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine açık tavır alırken, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın tüzük çalışmalarını yönlendirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Kurultaya yaklaşık iki hafta kala parti kulislerinde konuşulanlar şöyle:

Baykal, geçtiğimiz günlerde tüzük çalışmalarını yürüten isimlerden Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nu arayarak, “Benim de tüzük ile ilgili önerilerim var. Kemal Bey beni bir ararsa bu önerilerimi paylaşmak istiyorum. Tüzükte bazı yanlışlıklar yapılıyor” dedi. Feyzioğlu, “Benim partide bir görevim yok, tüzük çalışmalarına hukuki destek veriyorum. Kemal Bey’e böyle bir ricada bulunmam mümkün görünmüyor. Ancak önerilerinizi parti mutlaka değerlendirecektir” karşılığını verdi. Ancak Feyzioğlu bu gelişmeyi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek’e aktardı. Emek de Kılıçdaroğlu ile görüşerek Baykal-Feyzioğlu görüşmesi hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, “Bütün önerileri alalım” diyerek, Deniz Baykal ile görüşmesi için Atilla Emek ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap’ı görevlendirdi. Emek ve Matkap’ın Baykal ile bugün görüşebileceği, görüşmenin Meclis’te veya Baykal’ın evinde yapılacağı belirtildi.

Kulislerde konuşulan bir diğer iddia ise Baykal’a yakın iki milletvekili; Yıldıray Sapan ile Metin Lütfü Baydar, geçtiğimiz günlerde Baykal ve Kılıçdaroğlu’nun kurultay başkanı olmasına karar verdiği Adnan Keskin’i ziyaret etti.

‘Sen çekil’

Görüşmede Sapan ve Baydar, Baykal’ı, Adnan Keskin ile telefonla görüştürdü. Baykal Keskin’e, “Parti kötü yönetiliyor. Bu durumdan çıkış için kurultay önemli olabilir. Kurultay yeni kırgınlıklara yol açmamalı. Bu gidişata dur diyelim, partiyi toparlayalım” dedi. Baykal ayrıca, “Sen çekil, ben kurultayın başına geçeyim” mesajı verdi. Bu mesaja karşı Keskin ise, “Beni Kemal Bey görevlendirdi, yine o değiştirebilir” cevabını verdi.

Vatan



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs