En Sıcak Konular

PKK kampında bir Amerikalı komutan!

23 Haziran 2007 13:18 tsi
PKK kampında bir Amerikalı komutan! Alman devlet televizyonu ARD, terör örgütü PKK'nın İran'daki uzantısı olan Kürdistan Özgür Hayat Partisi PJAK'ın kampına girdi. 'Monitor' adlı programda, örgütün lideri olduğu belirtilen Hacı Ahmedi, ''ABD'li generallerin Irak'taki kampı ziyaret

Programda PJAK'ın Köln'de yaşadığı ve Alman kimliği taşıdığı belirtilen lideri Hacı Ahmedi ile röportaj yapıldı.

Ahmedi, "Kampımıza büyük ülkeler yardım ediyor. ABD'li generaller tolerans gösteriyor, kampları ziyaret ediyor. Bizim Irak'ta olmamız, ABD için avantaj. Azerbaycan'dan aşağı kadar olan bölgeler bizim kontrolümüzde" dedi.

Alman hükümetinin de kendisinden ve faaliyetlerinden haberdar olduğunun altını çizen Ahmedi, Avrupa ve Türkiye'den kamplarına gelen gençler olduğunu iddia etti.

"Biz buralara hükmetmezsek buralara İslam hakim olacak" diyen Ahmedi, örgüt adına Avrupalı bazı politikacılarla bağlantı içinde olduğunu da iddia ediyor.

"Ahmedi gözetim altında"

Alman istihbarat servisi ise "Ahmedi gözetimimiz altında" diyor ama Ahmedi yaşadığı Köln'den ayrılıp sık sık PJAK kamplarına gidiyor, eğitim veriyor.

Kampta bulunan Sertan da Türk kökenli bir Alman vatandaşı. Sertan, ARD televizyonuna PKK'nın Belçika'daki kampında eğitim aldıktan sonra PJAK'a katıldığını anlatıyor.

Programda ayrıca, kampta eğitim gören teröristlerin İran'a gidip, devlet büyüklerine ve generallere suikast düzenleme ve terör eylemi planları içinde olduğu belirtildi.

PJAK nedir?

Kürdistan Özgür Hayat Partisi PJAK, 11 Eylül saldırıları sonrasında şekillendi. PKK, bu dönemde adını KADEK olarak değiştirerek ABD'nin ve Türkiye'nin "terör örgütü" baskısından sıyrılmayı amaçladı ve militanlarını İran, Irak ve Suriye'ye gönderdi.

PJAK, bu dönemde PKK'nın uzantısı olarak İran'da kuruldu. Örgütün, bugün 3 bin civarında üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Örgütün ana üssü, Irak sınırları içinde hala PKK'nın etkin olduğu bölge. PJAK'ın bu kampı Kandil Dağı'nın güney yamacında ve bu kampa girebilmek için PKK'nın kontrol noktalarından geçmek zorunlu.

İran, 2003 yılından bu yana PJAK ile çatışmaya giriyor, kamplarını bombalıyor. 2006 yılındaki 50'den fazla olayda 50 İranlı ve 20 PJAK üyesi öldü.

CNN TÜRK



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs