En Sıcak Konular

Şike davasının ikinci gününde neler yaşandı?

15 Şubat 2012 19:42 tsi
Futbolda şike soruşturması kapsamında açılan davada sanıkların yargılanmasına bugün de devam edildi.

Dün yapılan ilk duruşmaya yoğun ilgi gösteren basın mensupları ve sanık yakınlarının, bu günkü duruşmaya aynı ilgiyi göstermediği görüldü.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasının ikinci duruşmasında Aziz Yıldırım ile Mecnun Otyakmaz'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Yavuz Ağırgöl, Mahmut Güneş, Doğan Ercan, Tuğrul Çağrı ve Serkan Acar hazır bulundu. Tutuklu sanık Bülent İbrahim İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle bu günkü duruşmaya da katılmadı.

İlk duruşması Silivri Cezaevi giriş kapısının yanında bulunan büyük salonda gerçekleştirilen davanın ikinci duruşması ise, bu salonda 365 sanıklı Balyoz davası duruşmasının yapılması sebebiyle Ergenekon ana davasının ilk duruşmasının görüldüğü salonda devam ediyor. Tutuklu sanıklar saat 09.30'da duruşma salonuna alındı. Dünkü duruşmaya sarı-lacivert kravat ile katılan Aziz Yıldırım, bugünkü duruşmaya ise koyu füme renkli takım elbise ve koyu füme kravat ile katıldı. İddianame okunacak olması nedeniyle de Yıldırım'ın elinde herhangi bir klasör bulunmadığı gözlendi. Aziz Yıldırım'ın ilk duruşmada olduğu gibi en ön sırada en sağdaki koltuğu tercih ettiği gözlendi. Yıldırım'ın yanındaki koltuğun boş olduğu, hemen yanındaki koltukta ise Mecnun Otyakmaz'ın oturduğu görüldü.

Dün yapılan duruşmaya katılan sanık yakınları, basın mensupları ve sanık avukatı sayısının, bugünkü duruşmada daha az olduğu dikkat çekti. Özellikle sanık yakını sayısındaki yoğun düşüş dikkat çekerken Aziz Yıldırım'ın ağabeyi Acar Yıldırım'ın izleyiciler arasında yer aldığı gözlendi. Ancak Aziz Yıldırım. Ne ağabeyi ne de duruşmaya katılan sanık yakınları ve basın mensupları ile tek kelime konuşmadı. Yıldırım, duruşma başlayana kadar avukatları ile sohbet etti.

Saat 09.46'da Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşmayı başlattı. Yapılan kimlik tespitinin ardından da Ekinci'nin direktifi doğrultusunda TRT spikerleri Muammer Demiröz, Ömer Faruk Zora ve Hakan Kıra tarafından dönüşümlü olarak iddianamenin okunmasına başlandı.

Aziz Yıldırım ile ilgili iddiaların yer aldığı bölüme gelindi

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın iddianamesinde, tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile ilgili iddiaların yer aldığı bölümün okunmasına gelindi.

İddianamedeki Aziz Yıldırım ile ilgili bölümün bulunduğu 147'nci sayfanın okunmasına geçildiği sırada araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmaya bir saat öğle arası verdi.

Duruşmanın devam ettiği sırada Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ile Yönetim Kurulu üyesi Ünal Uzun'un duruşma salonuna geldiği görüldü.

Cezaevi önünde sessizlik

Futbolda şike davasının ikinci günü Silivri Cezaevi'nde başladı. Dün Fenerbahçeli taraftarların Silivri'ye akın etmesinin ardından bugün cezaevinin önünde sessizlik hakimdi. Bu arada Pendik'ten gelen küçük bir taraftar grubu açtıkları pankartla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli yöneticilere destek verdi.

Giresunlu yönetici rahatsızlandı

Bu arada içerde görülen şike davasında Giresunspor yöneticilerinden tutuklu sanık Coşkun Sanık, iddianamenin okunduğu sırada rahatsızlandı.

Duruşmada iddianame okunduğu sırada, daha önce de miğdesiyle ilgili sağlık sorunları bulunan Giresunsporlu yönetici Coşkun Çalık küçük çaplı bir sorun yaşadı. Cezaevinde bulunan ambalansta Çalık'a müdahele edildiği belirtildi.

Aziz Yıldırım'dan taraftara bir çağrı daha

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, avukatları aracılığıyla sarı-lacivertli taraftarlara mesaj gönderdi.

Aziz Yıldırım, kulüp internet sitesinde yayımlanan mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Dün Silivri'de, o soğuk havada, o uzun saatlerde, orada olarak bizlere destek veren, gücümüz olan, taraftarlarımıza teşekkür ederim.

Varlığınızı, desteğinizi, yanımızda olduğunuzu bir kez daha hissettirdiniz, oradaki varlığınızla anlatılmaz bir mutluluk yaşattınız...

Sesinizin ve varlığınızın bize güç verdiğini bile bile 'Üşümesin, evlerine gitsinler, duruşmalar devam ediyor, Çağlayan'a gelirler' dedim.

Evet, şimdi bir de buradan duyurayım sesimi sizlere; Aziz Başkan tezahüratlarınızı, sesinizi, bana verdiğiniz gücü özlediğimi, Çağlayan'da yapılacak duruşmada, benimle, bizimle olmanızı beklediğimi...

3 Temmuz'dan itibaren bizlere bir kez olsun yalnızlık hissettirmeyen, sesimiz, gücümüz, kılavuzumuz olan hepinize bir kez daha teşekkür ederim.

Varlığınız, yine gücümüz oldu.''

ÖZDEMİR VE ÖZAYDINLI DA GELDİ

Verilen aranın ardından duruşma yeniden başladı. Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ile Asbaşkanı Murat Özaydınlı da Silivri'ye geldi.

Duruşmada duygusal anlar

Futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında bir dönem gol kralı olan tutuklu sanık eski futbolcu Cemil Turan, duruşmaya ara verildiğinde torunları Esma ve Berfin'e sarılarak hasret giderdi. Turan'ın yakınlarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Spikerlere mahkeme başkanından hız ayarı

Futbolda Şike davasında iddianameyi dönüşümlü olarak okuyan TRT spikerlerinin, saat 17.00'de verilen aranın ardından iddianameyi daha hızlı bir şekilde okumaya başladıkları görüldü. Dün yapılan oturumda iddianamenin 120 sayfa okunmasını planladıklarını belirten Başkan Mehmet Ekinci, ancak duruşmaya katılanların yorulması nedeniyle 113'üncü sayfa okunurken duruşmaya ara vermişti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Futbolda Şike' davasının bugün görülen duruşmasında da iddianamenin 220'nci sayfaya kadar okunmasının planladığı öğrenildi. Ancak saat 17.00'de duruşmaya ara verildiğinde iddianamenin henüz 197'nci sayfasına kadar okunabildi. Saat 17.35'e kadar süren aranın ardından başlayan duruşmada TRT spikerlerinin, iddianameyi çok hızlı bir şekilde okudukları gözlendi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, TRT spikerlerine hızlı okumaları yolunda talimat verdiği iddia edildi. Saat 18.05'e kadar iddianamenin 208'inci sayfasının okunma işlemi tamamlandı. Şike davasının 14-15-16 ve 17 Şubat tarihlerinde Silivri'de görülecek olan duruşmalarında iddianamenin okunması işleminin tamamlanacağı öğrenildi. Sanıklar ve avukatları için ayrıca bir talep duruşmasının Silivri'de bu süre içerisinde düşünülmediği, talep duruşmasının ise önümüzdeki hafta sonu 24 Şubat'ta yapılmasının planlandığı iddia edildi.

zaman

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,233 µs