En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan Suriye rejimine uyarı

15 Şubat 2012 19:20 tsi
Davutoğlu'ndan Suriye rejimine uyarı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tunus'ta yapılacak 'Suriye'nin Dostları Toplantısı' ile ilgili açıklama yaptı.

Suriye'nin uluslararası toplumun gündeminde olmayı sürdüreceğini belirten Bakan Davutoğlu, "Tunus toplantısında güçlü bir mesajın çıkacağına inanıyoruz ve bu mesajın hem Suriye halkına bir dayanışma mesajı hem de Suriye rejimine bir uyarı niteliği tekrar taşıyacaktır." dedi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç ile Bakanlık Konutu'nda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Bakan Davutoğlu, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili BM'de genel bir takım tasarıların sunulma aşamasında olduğunu söyledi. Davutoğlu, şu anda Güvenlik Konseyi'nde hemen meydana gelecek bir tasarının olmadığını kaydederek, "Genel Kurul'un kararı tabi bağlayıcı olmaz, ama önemli bir psikolojik etki, siyasi etki yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Tunus'ta yapılacak Suriye'nin Dostları toplantısının muhakkak yapılacağının altını çizen Davutoğlu, dün akşam Arap Ligi Genel Sekreteri, Katar Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü ve Tunus Dışişleri Bakanı ile de konuyu tekrar ele alacaklarını ifade etti. Davutoğlu, "Biliyorsunuz baştan beri Türkiye destek verdi. Tunus'ta yapılması bizim arzumuzdu baştan itibaren. Tunus toplantısında güçlü bir mesajın çıkacağına inanıyoruz ve bu mesajın hem Suriye halkına bir dayanışma mesajı hem de Suriye rejimine bir uyarı niteliği tekrar taşıyacaktır." diye konuştu.

Davutoğlu, konunun tekrar BM gündeminde tutulacağını, BM gündeminde tutulmasının bir insani gerekçesi olduğunu ifade ederek insani yardım konularında da BM'in devreye girmesi gerektiğini vurguladı: "BM Cenevre ofisinde gerekli girişimlerde bulunduk, bunu da takip etmeye devam edeceğiz. Her halükarda önümüzdeki günlerde hem insani hem de siyasi boyutlarıyla Suriye uluslararası toplumun gündeminde olmayı sürdürecek."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN, HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR"

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç ise Türkiye'nin Bosna Hersek'in dost ve kardeş ülkesi olduğunu belirterek, bunun yanı sıra Türkiye'nin başında bulunan liderlere saygı duyduklarını dile getirdi. İzzetbegoviç, Bosna Hersek'te halklar arasında barış diyalogu oluşturmanın önemli olduğunu ve özellikle mültecilerin kendi evlerine dönmesi konusunda desteğe ihtiyaç duyduklarını da söyledi.

NATO ve AB bütünleşme süreçlerinde olumlu gelişmelerin yaşandığını vurgulayan İzzetbegoviç, kendileri için NATO'ya katılımın en büyük hayalleri olduğuna dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarın görüşeceklerini de belirten Begoviç, "İlk olarak geçmiş olsun dileklerimde bulunmak istiyorum. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan sadece Türklere ait değil, hepimizin ortak değeridir. Muhtemelen bir milyardan fazla insan ve 2 milyondan fazla Bosna Hersekli insan, Erdoğan'ın sağlığı için dua ediyor." dedi.

cihan

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs