En Sıcak Konular

Gül ile İzzetbegoviç bir araya geldi

15 Şubat 2012 18:53 tsi
Gül-İzetbegoviç görüşmesinde Türkiye ile Bosna-Hersek arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzetbegoviç arasında gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İzetbegoviç, Cumhurbaşkanı Gül ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmede, ziyareti sırasında gösterilen yakın ilgi ve sıcak misafirperverlik için teşekkür etti. İzetbegoviç, Türkiye'nin her zaman Bosna-Hersek'in yanında yer aldığını ve Balkanlarda barış ve istikrarı pekiştiren politikalar izlediğini ifade etti.

Bosna-Hersek'in AB ve NATO üyelik süreçlerinin başarıyla tamamlanmasının, Balkanlarda barış ve istikrarın kalıcı hale getirilmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan İzetbegoviç, ülkesinde ana devlet düzeyindeki hükümetin zorlu bir sürecin ardından ve biraz geç kurulmuş olmasına karşın son derece profesyonel bir yaklaşımla gayet iyi işlediğini ve Bosna-Hersek'in önündeki sorunları çözme kapasitesini göstermeye başladığını belirtti.

Başta tarım sektörü olmak üzere, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi İzetbegoviç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker görüşmelerinin gündeminde de bu konuların olacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül ise Bosna-Hersek'te ana devlet düzeyindeki hükümetin kurulmasından duyulan memnuniyeti dile getirerek, 2011 yılı bütçesiyle ilgili anlaşmazlığın dün çözüme kavuşturulmasının ve Türkiye ile Bosna-Hersek arasında Geri Kabul Anlaşması imzalanmasının da ayrı bir memnuniyet kaynağı olduğunu söyledi.

Tarım başta olmak üzere, ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, turizm alanının da işbirliğine açık olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de Bosna-Hersek kökenli birçok iş adamı bulunduğunu kaydederek, Türk iş çevrelerini Bosna-Hersek'te daha fazla yatırım yapmaları için her zaman teşvik ettiklerini vurguladı.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin üç üyesinin birlikte Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Konsey üyelerini bir kez daha topluca Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

aa

Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs