En Sıcak Konular

İnterpol, Gürcistan'daki Türkler için devrede

15 Şubat 2012 17:14 tsi
İnterpol, son dönemlerde Gürcistan'da komplolar sonucu hapse atılan Türklerin durumunu özel olarak araştıracak

Gürcistan'da çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla 22'si tutuklu, 31'i hükümlü 53 Türk vatandaşı için Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol), gündeme gelen komplo iddialarını araştıracak.

Gürcistan Mağduru Aileleri Dernek Başkanı Nuriye Kaputoğlu, yaptığı açıklamada, Gürcistan'da son 2 yıl içinde, çoğunluğu eroin ve vergi kaçakçılığı ile sahte fatura gibi farklı suçlamalarla tutuklanan Türk vatandaşlarından 39'unun bir süre önce yapılan yoğun girişimler sonrasında serbest kaldığını hatırlattı.

Gürcistan'da son zamanlarda yine tutuklamalar yaşandığını ifade eden Kaputoğlu,"Gürcistan'da şuanda 22'si tutuklu, 31'i hükümlü olmak üzere 53 Türk vatandaşı cezaevinde bulunuyor. Hüküm giyenlere 5 ila 25 yıl arasında cezalar verilmiş. En yüksek cezayı iddiaya göre çantasından 39 gram eroin çıktığı belirtilen Cemil Ediz 25 yılla almış. Bu vatandaşlarımız Gürcistan'daki çeşitli cezaevlerinde oldukça kötü koşullar altında tutuluyor. Gürcistan'da hapis yatan Türklerin senaryoları hep aynı. Savcıların istediği parayı ödeyemeyenler ceza alıyor, para ödeyenlere ise ceza indirimi yapılıyor. Araçlarına el konuluyor. Tuzak kurulan Türk vatandaşlarından yüksek meblağlarda paralar isteniyor. Parayı veren ya serbest kalıyor ya da ceza indiriminden faydalanıyor." iddiasında bulundu.

Gürcistan ile Türkiye arasında asırlara dayanan bir dostluğun olduğuna dikkat çeken Kaputoğlu, "İki ülke arasındaki iyi ilişkileri bozmak isteyen ve iyi niyeti suiistimal eden kişiler bu amacına ulaşamayacak. İki ülkedeki devlet büyüklerinin bu haksızlıklara karşı gerekli önlemleri almasını rica ediyoruz." diye konuştu.

Gürcistan'da tutuklanan Türklerden hepsinin suçsuz olduğunu savunmadıklarını kaydeden Kaputoğlu, "Biz kurunun yanında yaşın yanmasını istemiyor, suçsuz olan vatandaşlarımızın bir an evvel serbest bırakılmasını istiyoruz. Tutuklu yakınlarının bu iddiaları TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından inceleme altına alınmıştı. Şimdi de Uluslararası Polis Teşkilatı devreye girdi. Bizimle temasa geçen Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı mağdur ailelerin şikayetlerini anlatan dilekçeleri istedi. Biz de bu dilekçeleri ulaştırdık. Onlarda Gürcistan İnterpol'ü ile temasa geçerek özellikle komplo iddialarını araştıracaklar." ifadelerini kullandı.

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,017 µs