En Sıcak Konular

Kaplan: Yargı paketi reform değil

15 Şubat 2012 15:48 tsi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Adalet Komisyonunun alt komisyona sevk ettiği yargının hızlandırılmasına yönelik tasarının reform olmadığını ileri sürdü.

Kaplan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ''Adalet Komisyonunun alt komisyona sevk ettiği paket reform değildir. Bizim taleplerimizin çerçevesi bellidir, bunu kapsayacak şekilde genişletilmesi gerekir ki Türkiye rahat bir nefes alsın, anayasası uygun bir iklimde yapabilsin'' dedi.

Komisyon çalışmalarının gece geç saatlere kadar sürdüğünü hatırlatan Kaplan, tutanakların kendilerine verilmeden muhalefet şerhini yazmalarının istendiğini iddia etti.

Kaplan, ''Tutanakları okumadan muhalefet şerhini yazın diyorsunuz üyelere, bu mümkün mü? BDP Grup Başkanvekili olarak Adalet Komisyonu Başkanı'na dilekçe verdim. Muhalefet şerhinin yazılması için yarın saat 12.00'ye kadar süre istiyoruz diye. Muhalefetin görevini yapmasını sağlayalım. Yangından mal kaçırılıyor'' diye konuştu.

HSYK'nın Savcı Sadrettin Sarıkaya hakkında inceleme başlatmasına da değinen Kaplan, ''HSYK'nın Sarıkaya soyadına takıntıları var. Şemdinli davasında da yapmışlardı, burada da yaptılar. KCK'dan o kadar insan tutuklanıyor, alınıyor, o kadar hukuksuzluk işleniyor, bir tane savcıya 'niye yanlış yaptın' diyen oldu mu? Hükümet tarafına dokunuldu mu maşallah HSYK ayakta, başsavcılar ayakta görevden almalar, olacak şey değil'' dedi.

15 Şubat

Terör örgütü elebaşının 15 Şubat 1999'da yakalanıp Türkiye getirilmesine de değinen Kaplan, ''15 Şubatın uluslararası hukuksuzluğun, komplonun yıldönümü'' olduğunu ileri sürdü.

Müzakere ve diyalog sürecinin stratejik önemi bulunduğunu savunan Kaplan, Öcalan'ın yakalanmasından sonra oluşturulduğunu ileri sürdüğü müzakere heyetinde, Genelkurmay Başkanlığının, Emniyet Genel Müdürlüğünün, İçişleri, Adalat ve Milli Savunma bakanlıklarının uzmanlarının da bulunduğunu iddia etti.


AA

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,378 µs