En Sıcak Konular

Fransa’dan Suriye halkına yardım fonu

15 Şubat 2012 14:57 tsi
Fransa, Suriye’deki insani yardım kuruluşlarını finanse etmek için fon kuruyor. Tunus toplantısında da benzer uluslararası bir fon kurulmasını teklif edecek.

Fransa, geçen yıl Mart ayından beri Beşşar Esad rejimi tarafından şiddet uygulanarak bastırılmaya çalışılan Suriye halkına destek için insani yardım fonu kuracağını duyurdu. Fransa dışişleri bakanı Alain Juppe Fransa’nın Suriye için bir milyon Euro’luk acil insani yardım fonu oluşturacağını açıkladı.

Fransa dışişleri bakanlığından yayınlanan bildiride Juppe’nin bugün, Fransa’nın Suriye büyükelçisi Eric Chevallier eşliğinde Quai d’Orsay’da Suriye’de insani yardım ve insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası ve sivil Fransız örgütlerin yetkilileriyle bir araya geldiği belirtildi.

Bildiride Juppe’nin Suriye’ye bir milyon Euro değerinde acil insani yardım fonunu, Suriye halkına yardım etmek isteyen örgüt ve cemiyetlerin faaliyetlerini finanse etmek için kurma kararı aldığı ifade edildi.

Ardından şöyle dendi: ‘Fransa, Tunus toplantısı katılımcılarına da uluslararası düzeyde benzer bir fon oluşturulması teklifini sunacak.’

The Sun gazetesi de İngiltere’nin Özgür Suriye Ordusu’na zırh, dizüstü bilgisayar ve uydu telefonları göndermek için plan yaptığını, Arap ülkelerinin de gelişmiş silahlar sağlamaya çalıştığını yazmıştı.

Gazete şöyle dedi: ‘İngiltere hükümeti, Suriye başkanı Beşşar Esad’ın rejiminin düşmesi için süren direnişi öldürücü olmayan askeri malzemelerle desteklemek istiyor. Malzemeler, Suriye rejimi güçlerine karşı saldırıların koordine edilmesinde kullanılacak. Bunların arasında devrimcilerin, rejimin işlediği vahşetleri ortaya koyması yoluyla en büyük ölçüde uluslararası baskıyı seferber etmelerini sağlayacak iletişim teknolojisi de yer alıyor.’

Gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği bilgiye göre İran casuslardan ve ordu subaylarından oluşan bir ekibi Esad rejimini desteklemek üzere Suriye’ye gönderdi. Arap ülkeleri de Suriyeli devrimcileri gelişmiş silahlarla desteklemek için planlarını yoğunlaştırdı.

Geçen ay basında çıkan raporlara göre İngiltere Savunma Bakanlığı Suriye’de, NATO tarafından denetlenecek hava ambargosunun konduğu bir saha kurulması için gizli planlar yapmıştı.

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    26,944 µs