En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Papulyas maaşından feragat etti

15 Şubat 2012 14:37 tsi
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın, ikinci kurtarma paketi için yapılan tasarruf çabaları doğrultusunda maaşından vazgeçtiği bildirildi.



Cumhurbaşkanı Papulyas ile görüşen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Papulyas'ın maaşından feragat ettiğini Başbakan Lukas Papadimos'a bildireceğini söyledi.

Papulyas ile olan görüşmesinde "Yunanistan'ın bıçak sırtında olduğunu" ifade ederek, yeni borç programının nihai detayları üzerinde anlaşmaya çalıştıklarını kaydeden Venizelos, Brüksel'deki durumun "kötü" olduğunu, "birçoklarının Yunanistan'ı Avro kuşağında istemediğini" iddia etti.

Venizelos, "tehlikenin her durumda büyük olduğunu, ikilemin ise fedakarlık ile yapılacak kesintiler ve milli felaket arasında olduğunu" ifade ederek, "Çok zor. Ancak, onları önümüzdeki nesiller için bunu başarabileceğimiz konusunda ikna etmemiz gerekiyor" dedi.

Venizelos ,hükümetin yeni yardım paketiyle ilgili Troyka'nın öne sürdüğü koşullar doğrultusunda tasarruf programını belirlemek için çaba gösterdiğini ancak içte ve dışta zorluklarla karşılaştığını söyledi.

Atina'nın bu konuda sürekli yeni koşulların öne sürüldüğü garip bir ortamla karşı karşıya bulunduğunu belirten Venizelos, "Tüm yükümlülüklerin yerine getirilemeyeceğini değerlendiren birileri ateşle oynuyor" dedi.

-Tüm konular bu akşam çözülecek-

Maliye Bakanı Venizelos, ikinci kurtarma paketi için çözüm bekleyen tüm konuların bu akşam itibariyle avro bölgesi ülkeleri maliye bakanları ile yapacakları telekonferansa kadar tamamlanacağını da kaydetti.

Eurogroup, Yunanistan'dan 325 milyonluk tasarrufun kaynağının bulunmasını ve siyasi parti liderlerinden ikinci kredi için yapılacak yeni anlaşmayı uygulayacaklarına dair yazılı taahhüt istemişti.

Hükümetin iki büyük ortağı PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi liderleri Yorgo Papandreu ve Andonis Samaras'ın taahhütlerini verdiği iddia edilirken, geçici hükümetin küçük ortağı Ortodoks Halk Partisi (LAOS) Yorgo Karacaferis ise yeni anlaşmayla ilgili iki liderin taahhütte bulunmayacağını, ikisinden en az birisinin anlaşmayı imzalamayacağını iddia etti.

Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs