En Sıcak Konular

Vural: Kanun teklifi geri çekilmeli

15 Şubat 2012 14:03 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT yöneticilerinin soruşturulmasını Başbakan’ın iznine bağlayan kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Vural, “MİT gibi milletin ve devletin varlığına ve bütünlüğüne yönelik bir takım faaliyetleri sorgulamak durumunda olan bir kurumu illegal faaliyetlerin kaynağı gibi gösterecek durumlara zemin hazırlanmaması herkesin görevidir” dedi.

MHP’li Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında MİT çalışanlarının soruşturulmasını Başbakan’ın iznine tabi tutan yasa teklifinin dün Adalet Komisyonu’nda kabul edilmesini eleştirdi. Toplantıya “Başbakan’ın görevlendirdiği, bize tezgah hazırlamak isteyen, gizli görevde birileri var mı burada” sözleriyle başlayan Vural “Her an her yerde Recep Tayyip Erdoğan örgütünün elemanları çıkabilir” dedi.

Vural, dün Adalet Komisyonu’nda Türkiye’de hukuk devletinin olmadığını, hukuk karşısında vatandaşların eşit olmadığını ortaya koyan bir kanun teklifinin kabul edildiğini söyledi. Hukukun garantisinin ortadan kaldırıldığını ifade eden Vural, “Tek bir garanti vardır. Recep Tayyip Erdoğan, AKP. Artık hukukun bizi koruması, kollaması, bireysel hak ve hürriyetlerimizin kollanması, devletimizin birlik ve bütünlüğünün korunması artık hukukun garantisi altına alınmış değildir” diye konuştu.

-“EY CUMHURBAŞKANI NEREDESİN?”-

Oktay Vuray hukukun üstünlüğüne yemin etmiş insanların hukukun üstünlüğünü gasp eden bir teklife evet dediklerinin altını çizerek milletvekillerini de eleştirirken, “Yetmez ama evet’çiler nerede. Devletin suç işleme özgürlüğü olamaz diyenler nerede? Kimse dokunulmaz değil diyenler nerede? Sırça Köşk’te oturanlar, Ey cumhurbaşkanı neredesin sen? Nerede darbe karşıtları. Nerede bürokratik oligarşiyi yıkıyoruz diyenler neredesiniz? Esameniz bile yok” diye konuştu. Vural şöyle devam etti:

“Bu milletin birlik ve bütünlüğünü savunmak suç hale dönüştürüp bunu eleştirenler terörle mücadeleyi suç terörle mücadele edenleri suçlu gibi gösterenler ileri demokrasiden yeni Türkiye’den söz ediyorlardı. Sevsinler sizin yeni Türkiye’nizi, sevsinler sizin ileri demokrasinizi. Siz kim demokrat kim. Siz kim Türkiye kim. Kim demokrat kim hukukun üstünlüğünden yana bu kanun teklifi ile turnusol kağıdı gibi ortaya çıkmıştır.”

-AKP, KCK VE PKK’NIN DARBE PLANLARI-

Vural, Oslo görüşmeleri ile BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda ele geçen ses kayıtlarına da göndermede bulunarak, “AKP ile PKK ve KCK bir darbe planlamıştır. Bu darbenin belgeleri ortaya çıkmıştır.İşte darbeci zihniyet budur. Bu zihniyet milletin birlik ve bütünlüğü üzerinde anlaşmaya varmıştır. Milletin egemenliğinin parçalanması üzerinde anlaşmaya varmıştır. Milletin egemenliğine karşı darbe planları budur. Bu bir darbe planıdır” diye konuştu.

-“BAŞBAKAN VERDİĞİN GÖREVİ AÇIKLA”-

MHP’li Vural, “Başbakan’ın vereceği özel bir görev” ifadesine de sert çıkarak “Demek ki hukuk dışı verdiğiniz bir takım görevler var” dedi. Vural Başbakan’a seslenerek, “Sizi bu verdiğiniz görevi açıklamaya davet ediyorum. Hangi kılavuzlar bu görevi vermenizi istedi..Bu görevin kapsamını açıklamalısınız. Gerçekten verilmiş bir görev varsa Başbakan bu görevi yüreklice açıklamalıdır. Çık de ki ‘evet ben PKK’ya savunma gücü olmasını istedim. Ben özerk Kürdistan olmasını istedim. Ben ev hapsi olmasını istedim.. Bu muğlak kanunun arkasına sığınma” dedi.

-"FRANKENSTEIN’I KURTARMA YASASIDIR"-

Vural, söz konusu yasa teklifini “Frankensteinları kurtarma yasası” olarak değerlendirirken, “Terörü bitireceğim diye terörü meşrulaştırmak terör örgütünü yönetmek canlandırdıkları terör örgütü ile binlerce fidanın hayatının kaybına yol açmıştır” diye konuştu. Herkesin safhını belirlemesi gerektiğinin de altını çizen Vural “Ya hukuktan yana olacağız ya da tek adamdan. Ya milletin birliğinden ya da bölünmeden. Ya terörden ya da terörü bitirmekten” dedi.

-"MİT’İN İTİBARI İÇİN KANUN TEKLİFİ GERİ ÇEKİLMELİDİR"-

Vural kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasında Başbakan’ın verdiği talimatları açıklamasının da ‘Namus borcu, şeref ve haysiyet borcu’ olduğunu söyledi. Vural şöyle devam etti:

“Eğer devletimizin kurumlarını töhmet altında bırakmak istemiyorsak, yapılanların hukukun çerçevesinde olduğuna milletimizi inandırmak istiyorsak kamu görevlilerinin gidip ifade vermeleri ve bu kanun dışı talimatları kimin verdiğini açıklamaları gerekir. Bu hukuk dışı talimatları kim verdiyse açıklamalıdır. Ondan sonra biz hesabını oradan sorarız. Bundan sonraki süreç içerisinde de devletin kurumlarına olan güveni azaltmamak için, AKP’nin elinde yeni bir şans bulunmaktadır. Bu kanun teklifini çekmeleri. Hukuk dışı hareket etmedik diyorsanız böyle bir kanuna ihtiyaç yoktur.

Bundan sonra oluşacak gelişmelerde devletin kurumlarının suçlanmaması, suç örgütü gibi gösterilmemesi için bu kanun teklifinin geriye çekilmesi, MİT gibi milletin ve devletin varlığına ve bütünlüğüne anayasal düzenine karşı bir takım faaliyetleri sorgulamak durumunda olan bir kurumu illegal faaliyetlerin kaynağı gibi gösterecek durumlara zemin hazırlanmaması herkesin görevidir. MİT’i bundan sonra gelişebilecek her türlü faili meçhul eylemin müsebbibi konumuna düşürecek yorumlara zemin hazırlamaması devletin bu kurumlara güveni sarsacak durumları ortaya koymaması önemlidir.”

Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs