En Sıcak Konular

Dünyanın en ucuz şehri belli oldu

15 Şubat 2012 14:02 tsi
İngiliz Economist dergisinin yayımladığı küresel yaşam maliyeti anketinde pahalılıkta ilk sırayı, İsviçre'nin Zürih kenti aldı. Pakistan’ın Karaçi kenti ise dünyanın en ucuz şehri oldu.

Avrupa'daki krizden korkan yatırımcılar İsviçre Frank’ına yönelince, Zürih dünyanın en pahalı şehri oldu. Economist dergisinin araştırma birimi Intelligence Unit’in yayımladığı Küresel Yaşam Maliyeti anketi, yükselen kurun İsviçre ve Avustralya gibi ülkelerde yaşam maliyetini artırdığını, Zürih’in ise dünyanın en pahalı kenti olarak Tokyo’yu geride bıraktığını ortaya çıkardı.

Yatırımcıların paralarını Euro bölgesi ülkelerinden çekip, güvenli liman olarak gördükleri İsviçre frangına yöneltmeleri sonrasında Zürih, en pahalı şehir konusunda geçen yıl beşinci sıradayken, bu yıl birinci sıraya yükseldi. Cenevre ise üçüncü sırada yer aldı.

İLK 20’DE AVUSTRALYA’DAN 5 ŞEHİR
Sydney ve Melbourne sırasıyla yedinci ve sekizinci sırada yer aldı. Araştırmanın editörü Jon Copestake yaptığı açıklamada, “Avustralya’daki yaşam maliyetinin artmasında, kur oranları en büyük etkiyi yarattı. Avustralya doları, ABD doları karşısında son on yılda iki kat değerlendi” dedi. Kanada’nın Vancouver kenti, Kuzey Amerika’nın en pahalı şehri olarak ABD’li kentleri geride bıraktı. Vancouver aynı zamanda dünyanın en pahalı 37’inci kenti de oldu.

ABD'NİN EN PAHALISI LOS ANGELES
ABD’nin en pahalı kenti Los Angeles olurken, dünyada 42’inci sırayı Şanghay ile paylaştı. New York ise dünya sıralamasında 47’inci sırada yer aldı. Araştırmadan dünya genelinde 130 şehir birbiriyle kıyaslanırken araştırmada gıdadan, kıyafete, kiralardan,özel okul fiyatlarına kadar 160 farklı kalemin fiyatı değerlendirildi.

EN UCUZ KENTLER ASYA'DA
Ankette Asya şehirlerinin sıralamalarda üst sıralara tırmandığı da görüldü. Diğer yandan Asya’da dünyanın en ucuz şehirlerinin yer aldığı da ortaya çıktı. Dünyanın en ucuz dört kentinden üçü Hindistan’da yer alıyor. Pakistan’ın Karaçi kenti ise dünyanın en ucuz şehri oldu.

ntvmsnbc 

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,837 µs