En Sıcak Konular

Cameron: Alkol ile başımız dertte

15 Şubat 2012 13:47 tsi
İngiltere Başbakanı David Cameron, alkol kullanımı sebebiyle ülkedeki sosyal yaşamın gittikçe daha kötüye gittiğini söyledi...

İngiltere Başbakanı David Cameron, alkol kullanımı sebebiyle ülkedeki sosyal yaşamın gittikçe daha kötüye gittiğine belirterek, "Her gece, ülkenin her yerindeki hastanelerde veya polis müdürlüklerinde insanlar, alkollü kişilerin kötü davranışlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Ve durum gittikçe daha kötüye gidiyor." dedi.

Ülkenin kuzeybatısında ziyaret ettiği bir hastanede konuşan David Cameron, son on yıl içinde alkole bağlı hastalık ve suçlarda 'korkunç' bir artış olduğunu gözlemlediklerini kaydederek, "Bu kişilerin birçoğu da 18 yaşın altında. Bunlar genel olarak alkol içip sarhoş olduktan sonra çevredeki insanlara korku salmanın, yaşamları harap etmenin veya suç işlemenin normal olduğunu sanıyor." tespitinde bulundu.

Alkol tüketiminin artmasını "İngiliz toplumunun en büyük skandalı" olarak değerlendiren Başbakan Cameron, ülke çapındaki hastaneler, ambulans servisleri ve polisin aşırı alkol tüketimi sebebiyle ortaya çıkan hastalık ve suçlarla mücadelede yetersiz kaldığını ve herkesin bu konuda sorumluluk duygusuyla hareket ederek bu skandalın çözümüne katkı sağlaması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Başbakan David Cameron, aşırı içki kullanımına bağlı olarak acil servislere gidenlerin ülkeye yıllık maliyetinin 2.7 milyar Sterlin, topluma maliyetinin ise yıllık 17-22 milyar sterlin olduğuna dikkat çekti. Cameron, devletin sağlık bütçesine milyarlarca sterlin zarar veren ve toplumu huzursuz eden bu problemi çözmek için kararlı olduklarını vurguladı.

İngiliz Başbakan, içkiye "taban fiyatı" getirilmesinin bu zararı azaltabileceğini söyleyerek, son zamanlarda ülkede sıkça tartışılan "alkollü içeceklere taban fiyatı getirilmesi" konusuna destek vereceğinin sinyalini vermiş oldu.

İngiltere, aşırı alkol kullanımına bağlı olarak artan hasta sayısından ve bunun sağlık bütçesine verdiği zarardan kurtulmanın yollarını arıyor. Son aylarda sağlık otoritelerinin hazırladığı raporlar, alkollü içeceklerde "taban fiyatı" bulunmamasının aşırı alkol tüketimine sebep olduğunu savunuyor.

Birçok siyasetçi ise alkollü içeceklere "taban fiyatı" getirmenin Avrupa Serbest Ticaret Kanunu'na aykırı olacağı gerekçesiyle bu uygulamaya karşı çıkıyor.

2003 yılından bu yana alkol zehirlenmesinden dolayı acil servislere gidenlerin sayısının iki katına çıkarak 18 bin 500'e yükseldiği bildiriliyor.

cihan

Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,055 µs