En Sıcak Konular

Almanya'dan Suriye'ye müdahale sesleri

15 Şubat 2012 13:10 tsi
Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddet ve devam eden kanlı saldırılar Almanya'da siyasiler tarafından giderek daha sert tonlarda eleştirilmeye başlandı.

Daha önce Suriye'ye müdahale konusunu uzak bir ihtimal olarak gören Alman siyasiler de bu konuda açıkça talepte bulunmaya başladı.Federal Meclis'te grubu bulunan Yeşiller Partisi, Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılacak bir uluslararası müdahaleye taraftar olduklarını açıkladı. Yeşiller Partisi'nin Federal Meclis Grup Başkanı Jürgen Trittin, Suriye'deki akan kanın durması için Almanya'nın Arap Birliği ile işbirliği içinde ve BM gözetiminde bir barış güçünü destek olmasını istedi. Trittin ayrıca Almanya'nın BM bünyesinde Suriye konusunda bir karar çıkarılması için daha aktif çalışması gerektiğini vurguladı.

İktidar partisi Hıristiyan Demokrat Parti'den (CDU) de benzer yönde bir açıklama geldi. CDU'nun Federal Meclis Grup Başkanı Andrea Schockenhoff, Suriye'ye Avrupa Birliği ülkelerinden yapılan uçak seferlerinin durdurulmasını istedi. Schockenhoff, ayrıca Suriye bankalarının Avrupa'daki faaliyetlerinin sonlandırılmasının mümkün olduğunu söyledi. Schockenhoff da BM gözetiminde bir barış gücü müdahalesine sıcak baktıklarını belirtirken, ''Şam rejimine diz çöktürmek için sembolik hareketler yerine etkili yaptırımlar uygulanmalı.'' diyerek Almanya'nın bu konuda net adımlar atması gerektiğine de dikkat çekti.

cihan

Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs