En Sıcak Konular

Tanrıkulu: Asıl celp Başbakanla bakanlara çıktı

15 Şubat 2012 08:24 tsi
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, savcının celbi asıl Başbakan Erdoğan ve bakanlara çıkardığını iddia ederek, ''Bu yasalar savcıların önünde zaman ayarlı bomba gibi." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, savcının celbi asıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara çıkardığını iddia ederek, ''Bu yasalar savcıların önünde zaman ayarlı bomba gibi. Bugün buraya attılar yarın nereye atacağı belli olmaz'' dedi.

Milletvekilleri, MİT Kanununda değişiklik öngören teklif üzerinde konuştular.

CHP'li Tanrıkulu, MİT görevlilerinin savcıya gidip ifade vermeleri gerektiğini söyledi. Teklifin geri çekilmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''30 yıllık meseleyi kurnazlıkla çözmeye çalışıyoruz. Bu mesele herkesi götürür, gelin burada görüşelim ve çalışalım. Bu işleri açık yapalım, gizli yapmayalım. MİT'i niye örgütlerin içine sokuyorsunuz? Bu meseleyi barış içinde çözmek varken, neden bunları yapıyoruz, demokrasiyi neden denemiyoruz? 10 yıldır iktidardasınız ama çözemediniz, keşke çözseydiniz de biz de bunları konuşmasaydık ve insanlar ölmeseydi. Bir takvim çıkartalım, 1 yıl, 3 yıl diyelim. Arka kapı denen bir müessese var. Kamuoyu önünde konuşmadıklarımızı konuşalım orada.''

Tanrıkulu, savcının celbi asıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara çıkardığını iddia ederek, ''Gelin mayınla alanları birlikte temizleyelim. Bu yasalar savcıların önünde zaman ayarlı bomba gibi. Bugün buraya attılar yarın nereye atacağı belli olmaz'' dedi.

-''Vazgeçsin bu işten''-

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, ''Bu sorun makinenin civataları gevşediği için ortaya çıktı'' dedi. Özgündüz, teklifte, ''Başbakanın görevlendireceği işi yapmak üzere'' denildiğini ifade ederek, ''Başbakanı uyarıyorum; Başbakan Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Onun iyiliği için uyarıyorum vazgeçsin bu işten, sıkıntıyı sokar// ifadelerini kullandı.

-''Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz''-

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, ''Savcı çıkmış MİT mensuplarını sorgulamak istiyorum, elimde deliller var' diyor. Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz ama sizler 'bunlar ifadeye gitmemeli' diyorsunuz. Önce MİT görevlileri için arama kararı çıkartılıyor ama sonra Başsavcıvekili ''Oslo görüşmeleri soruşturma kapsamında değil' diyor. Herhalde yakalama kararı da kalkacak'' diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, teklifin alelacele getirilmesinin nedeninin, yürütmenin başına kadar giden bir soruşturmayı engelleme çabası olduğunu iddia etti.

''Sayın Bekir Bozdağ'a bile bu kadar gaf yaptıran, panikleştiren neden, yangının büyüklüğünden ve bacayı sarmasının psikolojisinden mi kaynaklanıyor?'' diye soran Köktürk, ''Sayın Başbakan açısından, kralın çıplak olduğunu düşünüyorum'' dedi.

-''Teklif terör örgütlerinin işini kolaylaştıracak''-

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ''Türkiye'de neler oluyor? Uludere'de sınıra kalabalık grubun geldiği istihbaratını kim verdi? KCK'nin yaptığını bildiğimiz olayların hangisini MİT yapmıştır? KCK'nin yürütme kurulunda kaç tane MİT mensubu vardır? MİT, KCK'yi ele geçirmiş midir?'' sorularını yöneltti.

Öztürk, teklifle terör örgütlerinin işinin kolaylaştırıldığını da ileri sürdü.

Konuşmaların ardından MİT Kanununda değişiklik öngören teklif kabul edildi.

 

AA

Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,504 µs