En Sıcak Konular

2B'yi engelleyen Baykal şimdi seçim vaadi yaptı!

23 Haziran 2007 09:43 tsi
2B'yi engelleyen Baykal şimdi seçim vaadi yaptı! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’de yeşil alanların imarlı alanlara çevrildiğini ve birilerine olağanüstü rantlar yaratıldığını öne sürerek, "Buna benzer uygulamaların önüne geçilecek" dedi. Baykal, CNN Türk’te dün akşam ’Liderl

Baykal, seçim bildirgesinde yer alan vaadlerle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

"Yaklaşık 15 milyar dolarlık bir kaynağa ihtiyaç duyulacak. Bunu Türkiye’nin henüz kullanmadığı kaynakları devreye sokarak bulmak mümkün. Birincisi kısa vadede kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alacağız. Bir başka kaynak da gayrımenkul imar sisteminden kaynaklanan bir rantın doğru bir şekilde değerlendirilmesidir. Türkiye’de yeşil alanları imarlı alanlara çevirerek, birilerine olağanüstü rantlar aktarılıyor. Buna benzer uygulamaların önüne geçilerek, hazineye kaynak aktarımı sağlanacak. "

2B FARKIMIZ

Baykal, 2B arazileriyle ilgili olarak ilginç bir benzetme de bulunarak, şunları söyledi: "2B konusu geçmiş ve bundan sonra geleceğe yönelik işleyecek. Şimdi bizim programımızda da var. Biz orman vasfını kaybetmiş olduğu halde kağıt üzerinde orman gereği sürdürüldüğünden dolayı özel mülkiyete konu olamayan arazilerin yeni bir anlayışla ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. İktidarın getirdiği düzenleme bunu hak sahibinin elinden alıp, çiftçinin, orman köylüsünün ya da gecekondu sahibinin elinden alıp, oraya yüksek rant bekleyişi içinde birilerinin girip mülk sahibi olmasına imkan verdi. Biz bunu değiştireceğiz. Biz orada gerçek, hak sahibine gerçek tarımsal niteliğini koruyarak vereceğiz. Şimdi hükümet de derki bu sizin programınızda vardı. Doğrudur vardır. Burdaki ince nokta şu: Maymunla insan arasında, kromozomları dikkate alındığı zaman, diyelim ki, 46 kromozomdan bir tanesi farklı imiş. 45 kromozom ortak bir tanesi değişince maymun oluyor. Şimdi bizdeki 2B ile AKP’nin 2B’si arasında bir fark var. O kromozom farkı. Yani olay odur. Biri değiştiriyor. Biri maymuna götürüyor, birisi insana götürüyor. Biz insana götürelim diyoruz."

İLK BİZ SÖYLEDİK

Çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV’nin kaldırılacağını ilk kendilerinin söylediğini kaydeden Baykal, "Başka partilerden kopya çektiğimizi ileri sürülüyor. Bugünün fiyatlarıyla ÖTV’yi kaldırırsak 1.2 YTL bir fiyata ulaşırız" diye konuştu.

2B nedir

2B, 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2’nci Maddesi B Bendi için kullanılan bir kısaltmadır. Bu tabir orman vasfını yitirmiş, orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler için kullanılmıştır. Meclis, AKP Hükümeti’nin hazırladığı ve bu tipteki arazilerin satışını içeren yasa 2003’te kabul etti. Yasayı bir kez Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in vetosundan sonra ikinci kez Meclis’te görüşülerek onandı.

Halkı tehdit ediyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın, seçimden sonra bir partinin 367 milletvekilini bulamaması halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kriz çıkacağı sözlerini "Başbakan halkı tehdit ediyor" diye değerlendirdi. Baykal, "Ben de bunu hiç anlamadığımı ifade etmeliyim. Kesinlikle çıkmaz, çıkmaması gerekir, siyasetçinin görevi kriz çıkması değildir" dedi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kötü yönettiğini ileri süren Baykal, Başbakan bu konuda ne dediyse tersinin olduğunu söyledi. Erdoğan’ın, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçip geçmediği sorusuna da Bakal şu yanıtı verdi: "Tayyip Erdoğan uzmanı değilim. Bunun kararını verecek olan Erdoğan’ın psikolojisi değil. Bunu belirleyecek olan Türkiye’nin siyasi şartlarıdır. O siyasi şartlar da ciddi bir uzlaşmayı kaçınılmaz kılacaktır."

Yeni Meclis 3 partili

Bana göre en az üç parti meclise girecek. Bana yansıyan böyle gözüküyor. Belki daha da fazla olur. AKP destek kaybediyor. AKP yüzde 34’ün altında bir oy alacağı izlenimi pek çok yerde paylaşılıyor. Seçim anketleri hep yanılmıştır. Genelde muhalefet partileri güçlerinin altında yansıtılmış iktidar partiler gücünün üstünde yansıtılmaktadır. Meclis’e bağımsızlar da gelecektir.

Hürriyet



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs