En Sıcak Konular

Şırnak'ta 15 terörist ölü ele geçirildi

14 Şubat 2012 16:30 tsi
Şırnak Valiliğinde yapılan açıklamaya göre Şırnak'ta güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonda 15 terörist öldürüldü.

Şırnak Valiliği, terör örgütüne ait iki sığınağın tespit edildiğini ve güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateş ederek karşılık veren 15 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, istihbarat çalışmaları sonucunda, Şırnak-Bestler (Dereler) bölgesinde geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Terör örgütüne ait iki sığınağın tespit ediliği ve güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateş ederek karşılık veren 15 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyonda 2 güvenlik görevlisinin de şehit olduğu bildirilen açıklamada, ''Güvenlik güçlerimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru ve güvenliği için yöre halkımızla el ele, yaz-kış demeden, terör örgütüyle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı dileklerimizi sunarız'' denildi.

PKK'nın gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği ve eylem hazırlığında oldukları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği ve eylem hazırlığında oldukları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, terör örgütünün gençlik yapılanmasında yer alan bir grubun, terör örgütü elebaşının Kenya'da yakalanışının yıl dönümü olan 15 Şubat'ta eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine Şanlıurfa merkez, Birecik, Suruç, Ceylanpınar, Viranşehir ve Hilvan ilçeleriyle Tunceli'de 15 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda yasak yayın, hard disk, CD ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmayı devam ettiren ekipler, yapılan operasyonda adreslerinde olmayan 2 kişinin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. (AA) 

Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,513 µs