En Sıcak Konular

MHP'den MİT toplantısı

14 Şubat 2012 13:03 tsi
Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, MİT görevlilerinin ''şüpheli'' sıfatıyla ifadeye çağrılmalarına ilişkin medyada yer alan iddiaların hiçbir şekilde ''kabul edilebilir''yanı olmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''PKK'nın devlet tarafından kurulduğunu iddia eden izansızlar, bu iftirayı son zamanlarda sıklıkla dile getiren haysiyet fukaraları, acaba KCK'nın Adalet ve Kalkınma Partisi ile temas ve bağını örtmek için bu şeref yoksunu ifadelere mi başvurmuşlardır?'' sorusunu yöneltti.

Bunlar arasında, ''Kanlı terörün uzantısı olan KCK yapılanmasının MİT'in gözetimi ve denetimi eşliğinde tamamlandığı'' şeklinde bir iddianın da bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, ''Oslo'da PKK ile yürütülen pazarlıkları önce inkar eden, ardından kabullenmek durumunda kalan Başbakan, anlaşıldığı kadarıyla MİT'i bölünmenin vasıtası ve tetik çeken eli olarak kullanmıştır'' diye konuştu.

''Adı üstünde, milli bir vasfa sahip istihbarat kuruluşumuzun görevi, ülkemize yönelik yabancı operasyonları izlemek ve gerektiğinde de etkisiz hale getirmektir'' ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Şayet yasadışı faaliyetler güvenliğimizi tehdit eden bir boyutta ise şüphesiz yabancı müdahalesi ve parmağı olup olmadığına bakılmaksızın bu girişimlerde takip edilecektir. Kaldı ki MİT Kanununun 4. maddesinde, bu kurumun görevleri açıkça yazılmış ve ifade bulmuştur. Peki bu görevlerin neresinde az önce sıraladığım iddialar vardır? Kendi devletine, varlık nedeni olan milletine namlu çeviren, aleyhe çalışan bir istihbarat oluşumuna dünyanın neresinde şahit olunmuştur? Başbakan ve hükümeti bunu mutlaka izah etmeli ve açıklığa kavuşturmalıdır. Elbette istihbarat teşkilatları, yeri ve zamanı geldiğinde güvenlik ve beka kaygılarıyla önleyici tedbirleri alacaktır ve de almalıdır. Buna bir diyeceğimiz yoktur. Ayrıca suç örgütlerinin içten çökertilmesi amacıyla sızma ve intikal çalışmaları da yapılabilecektir. Ancak illegal oluşumlara nüfuz etmek bir şeydir, suçlarına ortak olmak ise başka bir şeydir. Öyle ki terör örgütünün hain eylemlerine teşrifatçılık yapmak, sessiz kalmak ve hatta kolaylaştırmak istihbarat mantığının neresinde vardır ve hangi veçhesinde bulunmaktadır?

PKK'nın devlet tarafından kurulduğunu iddia eden izansızlar, bu iftirayı son zamanlarda sıklıkla dile getiren haysiyet fukaraları, acaba KCK'nın Adalet ve Kalkınma Partisi ile temas ve bağını örtmek için bu şeref yoksunu ifadelere mi başvurmuşlardır?

Büyük resim meraklısı Sayın Cumhurbaşkanı, 'olağanüstü dönemden geçiyoruz, yaşananlar talihsizlik, kurumlar arası çatışmadan kaçınmak lazım' derken neyi kast etmektedir, neleri ima etmektedir? Sınırları kanunla çizilmemiş bir görevi, devletin kurumlarına vermek midir talihsizlik?''

''PKK'ya teslim olunması, devletin yere serilmesi midir talihsiz olarak görülen?'' sorusunu yönelten Bahçeli, ''Sayın Cumhurbaşkanı, biz büyük resme bakıyoruz ve orada AKP'nin 9 yıllık iktidar döneminde devletin her kurumunu itibarsızlaştıranların, etkisizleştirenlerin ve içini boşaltanların şimdi de MİT’i liste başı yaparak kollarını sıvadıklarına şahit oluyoruz'' şeklinde konuştu.

-''Dar kafalıların...'-

''Bu iktidar başaramamış, sorunların üstesinden gelememiştir'' diyen Bahçeli, ''iktidarın Türk milletinin bin yıllık vatan tapusunu bölücülere ve BOP'a ipotek ettirdiğini'' ileri sürdü.

''Milli güvenliğin ağır ve sistemli bir suikastla karşı karşıya'' olduğunu öne süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dar kafalıların, hamiyetsiz zihniyetlerin ve eşkıyayı hükümdar etmek isteyen memleket çıbanlarının kol gezdiği ve sürekli ilerlediği görülmektedir. Sezar'lığa, sultanlığa, krallığa, şahlığa özenenler sabırları gerçekten de zorlamaya başlamıştır. İş öyle bir noktaya ulaşmıştır ki güvenlik görevlilerimizi şehit eden, şehirlerimizi canlı bombalarla kuşatan, varlığımıza, hayat hakkımıza göz diken alçaklarla karşılıklı protokoller bile hazırlanmış ve imza aşamasına getirilmiştir. İfadeye çalıştığım bu karanlık resmin tek bir tanımı vardır o da Türk milleti ihanet kuşatması altına alınmış ve milli kabulleri birer birer idam mangasının önüne dizilmiştir.

Parti olarak, yıllardan beri silahlı veya silahsız bölücülüğün hükümet tarafından durdurulamaması halinde ortaya çıkacak faturanın çok ağır olacağı uyarılarını yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz. Biz, Başbakan'ın İmralı canisi ile görüştüğünü söylerken iktidar şakşakçısı menfaat ve çıkar güruhu, 'Bask, İRA, ETA modeli böyledir, işbirliği şarttır' demişlerdi. Biz bunları unutmadık.

Ne zaman ve hangi durumda olursak olalım, bize tuzak kuranların, zayıflamamızdan medet umanların yakalarından tutmak bizim boynumuzun borcu ve 43 yıllık mazimizin bize yüklediği bir görevdir.

Hatırlarsanız, İmralı canisiyle görüşüldüğünü söylediğimizde, bize ağza alınmayacak ifadelerle saldırıya geçilmiş ve şerefsizlikle suçlanmıştık. İmralı ile görüşme trafiğinin kontrolü ve muhatabı olanlar, ortaya çıkan gerçekler karşısında şereften kimin mahrum ve azade olduğunu eminim görmüş ve idrak etmişlerdir.''

-Baasçı anlayış..''-

''Dün Hafız Esad'ın himayesinde olan bölücü ve kanlı simalar, bugün de AKP'nin kanatları altına girmiştir'' diye konuşan Bahçeli, ''Baasçı anlayışın hezeyanlarının, aynısıyla Adalet ve Kalkınma Partisinde kabul ve karşılık gördüğünü'' ileri sürdü.

''Adalet ve Kalkınma Partisi, kaç vatan evladının şehadeti üzerine pazarlık yapmıştır?'' diye soran Bahçeli, şöyle konuştu:

''Kaç kanlı eylem memurlarınca izlenmiştir? Kaç şehidimiz ve kaç gazimiz pazarlıklar esnasında canını, bedenini ve uzvunu kaybetmiştir? Bunlar açıklanmalıdır. Bu soruların cevapları mutlaka verilmelidir. Eğer hükümet yeni bir oyalamanın ve savsaklamanın içine girerse, bilsin ki, aziz milletimiz çöküşün ve çözülmenin mimarlarını ve taraflarını bağışlamayacak ve her daim beddualarla hatırlayacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisinin, Türkiye'yi parçalamanın eşiğine kadar getirdiğini görmek gerekmektedir. Ülkemizin ayağa kalkması, sırtındaki kamburdan kurtulması lazımdır.

AKP hükümeti eğer yapamayacaksa, yönetim zaafıyla geleceğimizi heba etmekte inat edecekse Milliyetçi Hareket Partisi, meşru ve demokratik zeminlerde Türkiye'yi onarmaya ve ayağa kaldırmaya vardır ve bunda da son derece kararlıdır.''


AA

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,473 µs