En Sıcak Konular

Bekir Bozdağ'dan mele açıklaması

14 Şubat 2012 13:02 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “molla” ya da “mele” denilen kişilerin kadroya alınması konusunda, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in sorusuna cevap verdi.

Bozdağ, “Yıllarca bila bedel fahri imam-hatiplik yapmak suretiyle bu ülkeye hizmet etmiş kişilerin kadroya alınması ayrıcalık yaratmak olarak telakki edilmemelidir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in “molla” ya da “mele” diye isimlendirilen kişilerin kadroya alınması konusundaki sorularını yanıtladı.

“Mollaların toplumda sözü dinlenen, saygınlığı olan, sözleri insanları durduran veya harekete geçiren insanlar olduğunu yapmış olduğunuz bir analize dayandırmaktasınız. Bu analize hangi bilimsel çalışmayla ulaştınız” sorusuna Bozdağ, şu yanıtı verdi:

“Çeşitli kamu kurumları uzmanlarının, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, üniversitelerin, bağımsız kamuoyu araştırma şirketlerinin, basın kuruluşlarının, yerli ve yabancı analistlerin yapmış oldukları ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaştıkları raporlardan anlaşılmaktadır.”

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışmakta iken son on yılda başka kurum ve kuruluşlara geçmek isteyen tüm personelin yarısının Milli Eğitim Bakanlığı’na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak geçtiğini belirterek, “Diğer personel de ilahiyat alanı dışında farklı fakülte veya yüksekokulları bitirip Başkanlık’ta terfi imkanı olmayan ve din görevliliğini herhangi bir sağlık problemi sebebiyle ifa edemeyenlerdir” dedi.

-“SINAVA TABİ TUTULARAK İMAM-HATİPLİĞE EHİL OLMADIKLARI TEST EDİLECEK”-

Başbakan Yardımcısı, başka din mensubu din görevlilerinin Başkanlık tarafından kadroya geçirilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, “Diğer taraftan, Başkanlık kanunların kendisine verdiği yetki çerçevesinde İslam dini ile ilgili çalışmalar yapıp, hizmet sunarken mezhep ayrımı gözetmemektedir” dedi.

Bozdağ, mollalara kamuda istihdam yaratma konusunda da, “Yıllarca bila bedel fahri imam-hatiplik yapmak suretiyle bu ülkeye hizmet etmiş kişilerin kadroya alınması ayrıcalık yaratmak olarak telakki edilmemelidir. Kaldı ki bu kişiler sınava tabi tutularak imam-hatipliğe ehil olup olmadıkları tespit edilecektir” dedi.

Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,883 µs