En Sıcak Konular

KCK inlerine şok baskın

14 Şubat 2012 08:23 tsi
KCK inlerine şok baskın Polis, KCK’ya bir darbe daha vurdu. Önderlik Komitesi’nin eylem talimatlarını uygulayan hücrelere 30 ilde şok operasyon yapıldı.

113 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü KCK’ya 30 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarında sendika yöneticileri ve BDP’lilerin bulunduğu 113 kişi gözaltına alındı. Yakalananların ‘Önderlik Komitesi’nin eylem talimatlarını uygulamaya koyan birimler olduğu bildirildi.

Terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere 30 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar’ın talimatıyla yapılan operasyonda aralarında sendika yöneticileri ve BDP üyelerinin de bulunduğu 113 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında hedefin PKK/KCK terör örgütünün ‘iletişim ağı’ olduğu belirtildi. Polisin daha önce düzenlediği operasyonlarda, KCK Önderlik Komitesi’nin aldığı tüm eylem kararlarını kapalı devre bir mail üzerinden örgüt yöneticilerine ulaştırdığı ortaya çıkmıştı. Yapılan incelemenin ardından, eylem talimatının bulunduğu bumaildeki bilgilerle talimatları kendi alanlarında uygulamaya koyan KCK yöneticileri tek tek tespit edildi.

KALEŞNİKOF VE TABANCA

İstanbul’da 30 ayrı ilçede toplam34 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da 9mm çapında 1 adet tabanca, Van’da 1 adet Kaleşnikof AK47 marka silah, 1 şarjör dolusu fişek, Erzurum ve İzmir’de ise9mmçapında14’lü iki adet tabanca ele geçirildi. Ankara’da KESK, SosyalHizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel YönetimHizmetleri Emekçileri Sendikası’nda (TümBel-Sen) aramalar yapıldı. Gözaltına alınan sendika yöneticileri ve üyeleri, KCK yapılanması adı altında faaliyet yürütmekle suçlanıyor. Yakalanan kişilerin, banka ATM’leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi.

Silahlı saldırı hazırlığındaki 4 PKK’lı yakalandı

Fatih ve Sultangazi’de İstanbul polisine yönelik silahlı saldırı hazırlığında bulunan 4 PKK’lı 4 tabanca ile birlikte yakalandı. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalandığı 15 Şubat’ta polise karşı silahlı bir saldırı hazırlığında bulunduğu istihbaratını aldı. Yapılan çalışmalarda, silahlı saldırı hazırlığındaki 2 terörist Fatih’te 2 tabanca ile birlikte yakalandı. Gözaltına alınan PKK’lıların yapılan sorgulamalarının ardından Sultangazi’de bir operasyon daha gerçekleştirildi. Aynı ekibin üyesi olan 2 PKK’lı 2 silahla yakalanarak gözaltına alındı. PKK’lıların sorgusu devam ederken, soruşturma genişletilerek sürdürülüyor.

KESK: 15 üyemiz gözaltında

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 15 kadın yönetici ve üyenin gözaltına alındığını bildirdi. Özgen, yaptığı açıklamada güne operasyon haberi ile güne başladıklarını söyledi. Özgen, “Ankara’da KESK Kadın Sekreterimiz Canan Çağlayan, KESK eski Kadın Sekreterimiz Songül Morsümbül, SES Kadın Sekreterimiz Bedriye Yorgun, TİM Bel-Sen Kadın Sekreterimiz Güler Elveren’in de aralarında bulunduğu toplam 15 kadın yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır’’ dedi. Özgen, KESK’e yönelik operasyonu kınadıklarını dile getirdi.

bugün


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs