En Sıcak Konular

Balkanlar kara teslim

12 Şubat 2012 14:28 tsi
Balkanları etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, bölgedeki ülkelerde hayatı felç etti.

Gece saatlerinde olağanüstü hal ilan edilen Karadağ'da, ülkenin güney ile kuzey kısmını bağlayan yolların ulaşıma kapandığını bildirildi. Karadağ Başbakanı İgor Lukşiç, etkili kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle karayolu trafiğinin ''neredeyse tamamen'' durduğunu belirtti.

Karadağ Acil Durumlar Merkezince yapılan açıklamada, ''yıllardır kar görmeyen başkent Podgorica'da'' kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı, ülkenin bazı yerlerinde kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bildirildi.

Biyelo Polye'den dün Bar kentine giden ve kar nedeniyle yolda kalan bir yolcu treninin, bugün biraz ilerlediği, ancak etkili kar yağışı ve çığ nedeniyle yine durduğu bildirildi. Trendeki yaklaşık 50 yolcuya yiyecek ve içecek ulaştırıldığı, trendeki ısıtma sistemin çalıştığı ve yolcuların hayati tehlikede olmadığı öğrenildi.

Uluslararası Podgorica Havaalanı'nın, gelecek günlerde de kapalı kalacağı, ülkede tren seferlerinde de aksamalar olduğu belirtildi.

Daha önce ''doğal afet'' ilan edilen Sırbistan'da, İçişleri Bakanlığı Acil Durumlar Servisince yapılan yazılı açıklamada, ülkede donarak hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiği, ''kritik noktalardan'' toplam 223 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

Sancak bölgesindeki Syenica, Yeni Pazar (Novi Pazar), Prijepolye, Nova Varoş ve Priboy'un dağlık bölgelerinde yolların çoğunun kapalı olduğu, etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk havanın hayatın ''normalleşmesini engellediği'' öğrenildi.

-Bosna Hersek ve Hırvatistan'daki son durum-

Hırvatistan'ın Dubrovnik, Pula ve Split gibi sahil kentlerinde birçok yolun kar nedeniyle trafiğe kapalı olduğu belirtildi. Hırvatistan'ın sahildeki Dalmaciya bölgesinde etkili olan şiddetli rüzgar yüzünden yaklaşık 6 bin evin elektriksiz kaldığı kaydedildi. Ülkenin Pag adasında şiddetli rüzgarın gemi trafiğini durdurduğu bildirildi.

Daha önce ''doğal afet'' ilan edilen Bosna Hersek'te bugün de etkisini sürdüren karla mücadele çalışmalarının devam ettiği gözlendi. Sivil Koruma Servisince yapılan açıklamada, başkent Saraybosna'daki toplu ulaşımın sabah saatlerinden itibaren düzenli olarak işlediği, etkisini sürdüren yağışların ülkenin güney kısmındaki yolların trafiğe kapanmasına yol açtığı belirtildi.

Drvar-Glamoç, Tomislavgrad-Prozor, Jablanica-Posuşje, Ljubinje-Bileça ve Nevesinje-Berkoviçi karayollarının trafiğe kapalı olduğu ifade edilen açıklamada, Mostar ile Jablanica arasındaki karayolunun araç trafiğine açıldığı duyuruldu.

Bosna Hersek'in doğusunda yer alan Zvornik kentinin yakınlarındaki Maleşiçi köyünde, Anto Ristanoviç adlı bir kişinin donarak hayatını kaybettiği, ülkede böylece donarak hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a ulaştığı bildirildi.

Ülkenin orta kısmından akan Vrbas Nehri'nin de bazı yerlerde kısmen buz tuttuğu, güneydeki Neretva Nehri'nin de Jablanica yakınlarındaki bölgede buz tuttuğu öğrenildi.

aa

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs