En Sıcak Konular

PKK'dan köylülere tazminat terörü

12 Şubat 2012 10:16 tsi
Irak sınırında yanlışlıkla öldürülen köylülerin ailelerine, devlet tarafından verilen tazminatı almamaları için terör örgütünün tehditler yağdırdığı ortaya çıktı.

Hükümetin, Şırnak Uludere’de hayatını kaybeden vatandaşlar için vermeyi kararlaştırdığı tazminatları almamaları için terör örgütünün ailelere baskı yaptığı bildirildi. Şırnak Uludere’de 34 kaçakçının terörist sanılarak öldürülmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ölenlerin ailelerine 123 bin lira tazminat ödeneceğini açıkladı. Ancak bu karar BDP tarafından “Kürtlerde bu kan parasıdır, parası olan ölünün kanını satın alır” şeklinde yorumlanarak para almamaları konusunda yönlendirici açıklamalar yapıldı. Örgüte yakın yayın organları da “Kürtler satın alınıyor” iddiasıyla, ailelerin tazminatı, ‘devletten para değil, özür bekliyoruz’ diyerek reddettiğini iddia etti.

Aileler PKK korkusu yaşıyor

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ailelerin gerek PKK, gerekse BDP’nin yaptığı baskılar sonucu bu yönde açıklamalar yaptıkları iddia edildi. Özellikle terör örgütünün, köylüleri devletin vereceği tazminatı kabul etmemeleri, bunu almaları halinde kendilerine zarar verileceği yönünde tehdit ettiği öğrenildi. Ailelerin de bu baskılardan korktuğu için tazminat istemediklerini açıkladıkları bildirildi. Bu arada ailelerin TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na verdikleri dilekçelerin de örgüt baskısı ile hazırlandığı iddia edildi.AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, acılı ailelerle yaptıkları görüşme ve temaslarda ise bu konuda herhangi bir sorun görmediklerini söyledi. Dindar, “Daha önce bireysel çabalarla giden incelemeler varken artık TBMM İnsan Hakları Komisyonu devreye girdi. Her partiden insanların bulunması nedeniyle daha kapsamlı ve objektif bir tespitin olacağına inanıyorum. Böylece itiraz edilen bazı noktalar da aydınlanacaktır” şeklinde konuştu.

star

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs