En Sıcak Konular

PKK yakalayıp Esad'a veriyor!

12 Şubat 2012 09:21 tsi
PKK yakalayıp Esad'a veriyor! Suriye'deki Kürt muhalefetini kırmak için uğraşan PKK, şiddetin dozunu artırarak sürdürüyor.

Baas karşıtı olan Kürtleri infaz eden örgüt, kontrol etmeye çalıştığı Türkiye-Suriye sınırındaki bekçiliğini Irak-Suriye hududuna kaydırdı. Burada da devriye gezen, pusu kuran PKK, Suriye'den Irak'a Irak'tan da Suriye'ye geçmeye çalışan Kürtleri istihbarat örgütü Muhaberat'a teslim ediyor. Örgütün son kurbanları ise üç Kürt siyasetçisi oldu. Geçtiğimiz ay Erbil'de gerçekleştirilen Suriyeli Kürt Muhalifler toplantısına katıldıktan sonra evlerine dönmeye çalışan üç siyasetçiyi Irak-Suriye sınırında tutuklayan PKK, bunları Baas'çılara teslim etti.

Suriye'deki Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KS-KYB) üyesi İbrahim Bıro, Uzlaşma Partisi Üyesi Salih Sofi ve Kürt Gençlik Hareketinin öncülerinden Muhammet Yusuf, PKK tarafından yakalanıp sorgulandı. 6 Şubat'ta Irak-Suriye sınırındaki Derik ilçesinden Suriye'ye geçmeye çalışırken PKK'lılar tarafından derdest edilen Bıro, Sofi ve Yusuf önce Kamışlo'da gözetim altında tutuldular ardından da Muhaberat tarafından Şam'a gönderildiler.

İbrahim Bıro'nun yakalandığı gün yakınlarını arayarak, “Sınırdan geçmeye çalışırken bizi tutukladılar. Şu anda PKK'lıların elindeyiz. Bizleri Muhaberat'a verecekler” dediği ifade ediliyor. PKK ise söz konusu kişileri yakalamadığını iddia ediyor. Ancak 10 Kürt partisinin bir araya gelmesiyle kurulan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS Encûmena Niştimanî ya Kurd li Sûriyê) aksi görüşte. Zira onlara göre; üç Kürt siyasetçiyi Muhaberat'a teslim eden örgüt PKK'dan başkası değil. ENKS gerçekleşen tutuklamaları sert bir şekilde eleştirdi.

Açıklamada “Arkadaşlarımızın tutuklatılmasına karşı sessiz kalmayacağız” denildi. ENKS Sekreteri Mustafa İsmail, yaptığı açıklamada; “Arkadaşlarımızı tutuklayıp Baas rejimine teslim edenleri kınıyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Yakalananlar arasında bulunan Salih Sofi'nin kendi partilerinin siyasi büro sorumlusu olduğunu söyleyen Uzlaşma Partisi Genel Başkanı Fevzi Aziz İbrahim, “Kürt kamuoyu çok tepkili. Bu üç arkadaşımızın kim tarafından yakalanıp Baas rejimine teslim edildiğini Suriye'deki Kürtler biliyor. İnkar etseler de Esed'in ömrünü uzatmak için Kürtleri susturmaya çalışıyorlar. Haberi aldığımızda arkadaşlarımızın infaz edileceğinden büyük endişe duyduk. Şimdi onların Şam'a götürüldüğünü biliyoruz. Akıbetlerinden emin değiliz. Onların başına bir şey gelirse asıl sorumluları bellidir. Ve onlar da eninde sorunda hesap verecekler” diye konuştu.

Türkiye

Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,864 µs