En Sıcak Konular

'BM'yi Harekete geçirmekte kararlıyız'

11 Şubat 2012 12:03 tsi
'BM'yi Harekete geçirmekte kararlıyız' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'i Suriye konusunda harekete geçirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Washington'da Türk gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin, Suriye'ye insani yardım konusunda BM İnsan Hakları Komisyonu nezdinde girişim başlatacağını ifade etti.

Bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefon görüşmesi yapacağını bildiren Davutoğlu, Güvenlik Konseyi'nde Suriye konusu açılamıyorsa, bu konunun Genel Kurul'a getirilmesi ve BM İnsan Hakları Komisyonu çerçevesinde Cenevre'de bir sürecin başlatılması yönünde girişimleri 'artan tempoyla' sürdüreceklerini vurguladı. Davutoğlu, BM sistemini harekete geçirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Suriye konusunda telefon trafiğine devam ettiğini ifade eden Bakan Davutoğlu Arap Birliği Genel sekreteri Nebil el Arabi, Endonezya Dışişleri Bakanı Marty Natalegawa ve İtalyan Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant'Agata ile telefon görüşmeleri yaptığını bildirdi.

Pazartesi- Salı günu özellikle uluslararası toplantı ve bir platform oluşturma konusundaki çalışmaların önemli bir mesafe alacaklarını söyleyen Davutoğlu önümüzdeki haftanın ortasında bu tablonun daha da netleşeceğini belirtti. Davutoğlu, "Humus'ta odaklanmak üzere şiddetin Suriye'de artıyor olmasından büyük kaygı duyuyoruz. Ölü sayıları onlarla değil yüzlerle ifade ediliyor. Özellikle de Humus Ve Zabadani'de çok ciddi bir insanlık trajedisi yaşanıyor." diyerek Suriye ile ilgili duyduğu kaygıları dile getirdi.

Bakan Davutoğlu, Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Beyaz Saray Milli Güvenlik Başdanışmanı Tom Donilon ve Savunma Bakanı Leon Panetta ile yapılacak istişarelerde yaklaşan NATO zirvesi de dahil olmak üzere, ikili alanda birçok konuyu ele alacaklarını altını çizdi. Davutoğlu, ''Ama tabii odağını oluşturacak husus, bölgemizde yaşanan gelişmeler ve Suriyedeki son gelişmeler olacak. Arap Ligi'nde alınacak kararlar çerçevesinde de bu konuları da Sayın Clinton'la bir arada değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,090 µs