En Sıcak Konular

'Vatandaşlarımızın acemilik dönemi bitti'

11 Şubat 2012 10:25 tsi
'Vatandaşlarımızın acemilik dönemi bitti' "Amerikan toplumuna nüfuz ettiğimizde, o toplumla birlikte bir taraftan Türk olmanın onurunu yaşarken, diğer taraftan Amerikalı olmanın bütün haklarını kullanarak buralarda etkili olacağız'"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'deki Türk toplumuna seslenerek, ''Biz, bir ve beraber olursak aşamayacağımız engel yok, o zaman bizim şimdi karşımızda duran, bizim bu yükselen gücümüzü kıskanarak izleyen ve bunu da bir problem kaynağı gibi ele alan çevrelere de güçlü mesaj vermiş olacağız'' dedi.

Davutoğlu, Washington'daki temasları kapsamında ABD'deki Türk çatı kuruluşlarından Türki Amerikan Birliği'nin (TAA) onuruna düzenlediği resepsiyona katıldı.

Burada konuşma yapan Davutoğlu, ''ABD'deki tüm faaliyetlerim arasında en güzel, en anlamlı faaliyetlerden biri, bu akşam vatandaşlarımızla bir arada olmak ve TAA'nın bu güzel binasında ilk defa burada buluşmamız. Tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir mekanda, güzel bir şekilde tefriş edilmiş, dostluğun, muhabbetin sindiği bir ortamda bizi bir araya getirdikleri için çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Davutoğlu, kendilerini sevindiren bir başka hususun da ABD'deki tüm Türk çatı kuruluşlarının burada olması olduğunu belirterek, ''Yurt dışına gittiğimizde vatandaşlarımız arasında görmek istediğimiz ilk şey birlik ve beraberlik'' dedi.

Bakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Artık Türk insanı kalıbına sığamıyor. Eskiden bizim gençliğimizde herhangi bir Türk vatandaşının yurt dışına gitmesi olağanüstü bir olay addedilirdi. Geldiğinde uzun hikayeleri anlatılırdı. Ama şimdi aradan çok uzun seneler geçmeden şimdi görüyoruz ki bizim insanımız her yerde. Türkiye'nin en büyük gücü insan gücüdür. Bizim namütenahi doğal kaynaklarımız yok. Başka milletleri sömürerek elde etmiş olduğumuz sermaye birikimimiz yok. Doğal gazımız, petrolümüz, hazırdan yiyebileceğimiz bir kaynağımız yok. Ama bir tek şeyimiz var; en büyük gücümüz insan kaynağımız. Çok iyi eğitilmiş, genç, dinamik ama en önemlisi ülkesine, tarihine, milletine aidiyeti güçlü insan kaynağı.''

Birçok ülkeyle vizelerin kaldırılması prensibini uyguladıklarını hatırlatan Davutoğlu, ''Şunu fark ettik, Türk insanı önündeki engeller kalktığında bir küçük küçük nehir kollarının birleşerek, büyük bir okyanus haline dönmesi gibi dünyanın her yerine doğru hareket ediyorlar ve o hareket ettikleri yerde bir heyecan, bir yeni ufuk oluşturuyorlar'' dedi.

-''Vatandaşlarımızın acemilik dönemi bitti''-

TAA'yı ve başkanı Faruk Taban'ı, ''Washington'ın en güzel binalarından birinde, en güzel şekilde teşrif edilmiş, her zaman gururla gösterebilecekleri bir mekan oluşturdukları'' için tebrik eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Buraya davete icabet edip gelen diğer çatı kuruluşlarımıza, bütün diğer kuruluşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum. Büyükelçiliğimizle daha önce yapmış olduğumuz toplantılarda da bu birlik ve beraberliği görmek istediğimizi hep vurgulamıştık. Ne zaman Amerika'dan Türkiye'ye bu kuruluşlarımızdan organizasyonla gelen Amerikalı misafirlerimiz olduğunda büyük onur duyuyoruz. Artık bizim bu anlamda vatandaşlarımızın acemilik dönemi bitti. Gerek hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla, gerekse örgütlü şekilde vatandaşlarımızın bir araya gelmesiyle artık güçlü bir sivil toplum yapısına kavuşuyoruz. Bu birlik ve beraberliği temin ettiğimizde, Amerikan toplumuna nüfuz ettiğimizde, o toplumla birlikte bir taraftan Türk olmanın onurunu yaşarken, diğer taraftan Amerikalı olmanın bütün haklarını kullanarak buralarda etkili olacağız''.

Konuşmasının sonunda da Türk-Amerikan toplumundan ''birlik ve beraberlik'' içinde olmalarını isteyen Davutoğlu, ''Hangi çatı kuruluşumuz içinde olursak olalım, hangi derneğimiz içinde çalışırsak çalışalım, hangi eyalette bulunuyor olursak olalım hep beraber, bir ve beraber olalım. Biz, bir ve beraber olursak aşamayacağımız engel yok. O zaman bizim şimdi karşımızda duran, bizim bu yükselen gücümüzü kıskanarak izleyen ve bunu da bir problem kaynağı gibi ele alan çevrelere de en güçlü mesajı vermiş olacağız. Önce biz birlik ve beraberliğimizi koruyacağız, sonra da tarihte kimlerle bir arada yaşamışsak onlarla bağlarımızı güçlendireceğiz. Balkanlar'dan Kafkaslar'dan, Ortadoğu'dan, Afrika'dan gelen tüm tarihdaşlarımızla, kardeşlerimizle kucak kucağa, el ele olacağız. Nereye biz ulaşmışsak orada bu dostluğu, muhabbeti, kardeşliği tarihte yaşamışız, şimdi de ABD'de her bir eyalette yaşayacağız'' diye konuştu.

Resepsiyonda Türk çatı kuruluşları temsilcileri ve çalışmalarıyla okullar arası yarışmada dereceye giren minik öğrencilerle fotoğraflar çektiren Davutoğlu, daha sonra, Washington'daki Türk çatı kuruluşlarıyla ve diğer eyaletlerden gelen Türk derneklerinin temsilcileriyle de basına kapalı toplantı yaptı. 

Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,770 µs