En Sıcak Konular

Adana'da tahliye yok

10 Şubat 2012 20:32 tsi
Aralarında Aytaç Durak'ın da bulunduğu 29 kişinin, çıkar amaçlı örgütü yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar, suç tarihinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili olan Mustafa Tuncel ile Ahmet Atma, Hacı Tepe, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Mehmet Salih Tulpar ve Süleyman Tulpar ile tutuksuz sanıklardan Mehmet Şu ve Mehmet Duran Yelin hazır bulundu. Aralarında Aytaç Durak'ın da bulunduğu tutuksuz 17 sanık ise sonraki celselerde yargılanacakları için duruşmaya katılmadı.

Duruşmanın bugünkü oturumunda, dünkü oturumda ifade veren tutuklu sanıkların avukatları söz aldı ve yaklaşık 8 aydır tutuklu olan müvekkillerinin üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini istedi.

Tutuksuz sanıklar Mehmet Şu ile Mehmet Duran Yelin, ''çete üyesi olmak'' suçunu kabul etmediklerini ve haklarındaki iddiaların kendilerini çok şaşırttığını belirterek, beraatlarını istedi.

Mağdurlar Neşet Eren, Murat Sarısu ve Jale Eren ise sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Bu arada, dünkü oturumda avukatları olmadığı için savunma yapamayan tutuklu sanıklar Yusuf Erbey ve Orhan Yiğit, bugünkü oturumda da avukatları olmadığı için ifade veremedi.

Mahkeme başkanı, tahliye taleplerinin reddine karar vererek, tutuklu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, aralarında Aytaç Durak'ın da bulunduğu tutuksuz 16 sanığın sonraki celsede hazır edilmelerine karar vererek, duruşmayı erteledi. Ayrıca mahkeme başkanı, Adana Büyükşehir Belediyesinin davaya müdahil olma talebini de kabul etti.

-Suçlamalar-

Cumhuriyet Savcısı, iddianamede Durak hakkında, ''cebir ve şiddet kullanarak suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticisi olmak, meclis toplantısında 260 bin dolarlık rüşvetle ilgili ses kaydını dinletip, meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer'in bir otelden çıkarken fotoğrafını bir gazeteciye çektirip yerel bir gazetede yayınlatarak özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu kurum ve kurumunu zarara sokmak için dolandırıcılık yapmak, ayrıca az sayıda mermi bulundurmak'' suçlamalarıyla 19 yıl 6 ay hapis cezası istiyor.

Ayrıca iddianamede Tuncel'in, ''Durak ile araları bozulduktan sonra belediyede ayrı bir suç örgütü oluşturduğu ve örgütün yöneticisi olduğu'' gerekçesiyle ''örgüt kurmak, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, basit yaralama, rüşvet almak ve vermek, kamu malına zarar vermek'' suçlamalarıyla toplam 71 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Aralarında iki gazetecinin de bulunduğu diğer sanıklar hakkında ise ''ihalelere fesat karıştırmak, yağma, dolandırıcılık, şantaj ve rüşvet'' gibi çeşitli suçlamalarla, 3 yıldan başlayan hapis cezaları talep ediliyor.



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs