En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin teşekkürü

10 Şubat 2012 18:33 tsi
Dışişleri Bakanlığı, Filistin Devlet Başkanı ve Fatah lideri Mahmoud Abbas ile Hamas lideri Halid Meşal arasında, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani’nin girişimiyle imzalanan Doha Bildirisi’ni memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Bakanıktan yapılan yazılı açıklamada, Filistin’de ulusal uzlaşının ilerletilmesi amacıyla son dönemde yoğunlaştırılan çabaları ve bu kapsamda Filistin Devlet Başkanı ve Fatah lideri Mahmoud Abbas ile Hamas lideri Halid Meşal arasında, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani’nin girişimiyle 6 Şubat 2012 tarihinde imzalanan Doha Bildirisi’nin memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Bu olumlu sonucun alınmasına katkıda bulunan tüm taraflara takdirlerimizi ifade ediyoruz.

Filistin’de bağımsız teknokratlardan oluşan bir birlik hükümetinin kurulmasını ve Başbakanlık görevi Başkan Abbas’ın uhdesinde bulunacak bu hükümetin Filistin Başkanlık ve genel seçimlerini gerçekleştirmesini öngören Doha Bildirisi, Filistinli gruplar arasında 2011 yılı Mayıs ayında Sayın Bakanımızın da katıldığı bir törenle Kahire’de imzalanan Uzlaşı Anlaşması’nın hayata geçirilmesi yönünde atılmış önemli bir adım teşkil etmektedir." denildi.

Filistin ulusal uzlaşısı, demokratik değişim ve dönüşüm sürecinde bulunan Ortadoğu’da adil, kapsamlı ve sürdürülebilir barış ve istikrarın sağlanması bakımından kritik önemde olduğu aktarılan açıklamada, "Gerek Filistin halkının meşru talep ve beklentilerinin karşılanması, gerek barış sürecinin muteber bir zeminde canlandırılabilmesi bakımından Filistin’de demokratik meşruiyeti yüksek, kapsayıcı bir Hükümetin kurulmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, özgür, adil ve şeffaf seçimlerin düzenlenmesiyle tamamlanacak olan Filistin ulusal uzlaşı süreci, uluslararası toplumun tüm üyeleri tarafından önyargısız şekilde desteklenmelidir. Bu görüşten hareketle, tüm Filistinli grupların birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeyi sürdürmelerini ve Doha Bildirisi ile alınan kararları ivedilikle hayata geçirerek, Filistin’de kalıcı ulusal uzlaşıyı en kısa sürede sağlamalarını diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, Filistin’de birlik ve beraberlik sağlanmasına yönelik çabaları teşvik etmeyi sürdüreceğini, Filistin meselesine kalıcı ve adil çözüm bulunmasını teminen elinden gelen her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceği kaydedildi.



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,868 µs