En Sıcak Konular

Yılmaz: Su yatağını bulacak

10 Şubat 2012 14:41 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ile ilgili olarak, ''Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devleti süreci içerisinde su yatağını bulacaktır'' dedi.

Cuma namazını tarihi Ulucami'de kılan Bakan İsmet Yılmaz, cami çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ile ilgili bir soruyu Yılmaz, ''Milli İstihbarat Teşkilatı bu ülkenin çok önemli kurumlarından birisidir ve ülkeye hizmet etmektedir. Kendisine yasalarla verilmiş olan görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla yapılan işte, Milli İstihbarat Teşkilatının yapmış olduğu işte, kendi kanunları çerçevesinde hiçbir sıkıntı yoktur. Dolayısıyla bu tip, ülkesinin güçlenmesi için çalışan kurumlara tüm milletimizin istisnasız destek olması lazım. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devleti süreci içerisinde su yatağını bulacaktır'' diye yanıtladı.

-Sancaktepe'deki patlama-

Bakan Yılmaz, İstanbul Sancaktepe'de gece saatlerinde patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu ölen canlı bomba ile ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Terör yandaşları olanlar, terörü destekleyenler sanki hakları savunuyormuş, insan haklarının savunucusuymuş gibi oluyorlar. Silahı sigorta olarak görenlerin, insanı bir değer olarak kabul ettiklerini düşünebilmek mümkün mü? O insana da yazık. Onun da anası var, onun da babası var. Ancak şunu söylemesini bekleriz ki, 'terör çıkmaz sokak'... Kendisine de zarar veriyor, diğer masum insanlara da zarar veriyor. Terörle, görülecektir ki bu ana kadar, zerre kadar bir mesafe alınmayacaktır. Ama demokratik süreç içerisinde, bakın hükümetimiz bu süre içerisinde her türlü demokratik talepleri bir süreç içerisinde yerine getiriyor. TRT Şeş eskiden var mıydı, Kürtçe kitap basılmış mıydı? Memuzin Kürtçe basıldı. Kürtçe tiyatro var mıydı? Bunlarınki hak mücadelesi değil, bunlarınki kimlik mücadelesi değil, bunlarınki kişilik mücadelesi. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür ve terörle hiç kimsenin mesafe alamayacağının farkına varması lazım. Akıl bunu gerektirir. Aklı tutulanlar silahı teminat olarak görürler ki, bu doğru değildir.''

Bedelli askerliğe başvuru sayısının sorulması üzerine de Yılmaz, ''Sayı 14 bin civarında, ancak bizim beklentimiz biliyorsunuz 100 bine yaklaşmakta. Başvuru süresi 6 ay. O 6 ay süresinde, biliyorsunuz bizim ulusumuzun, milletimizin geleneğidir, son güne yakın başvurulur, yarısı ödenir, geri kalan yarısı da ondan sonraki 6 ay süre kazanılır. Şu anda 14 bin civarında'' dedi.

Yılmaz, ''beklenen sayıya ulaşılacağını düşünüyor musunuz?'' sorusunu da ''Tabii, ulaşacağını düşünüyorum'' şeklinde yanıtladı.


AA

Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs