En Sıcak Konular

Bakanı Şahin'den 300 tecavüz açıklaması

10 Şubat 2012 13:38 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İzmir’de 15 yaşındaki bir çocuğun 300 kişi tarafından tecavüze uğradığı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Şahin, "Konunun hem hukuki hem de rehabilitasyon aşamasını takip ediyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzalanan protokol töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İzmir’de 300 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 15 yaşındaki çocukla ilgili bir soru üzerine Şahin, konunun hukuki ve rehabilitasyon boyutunu takip ettiklerini belirtti. Şahin, "Çocuk Koruma Kanuna göre yapılması gerekenler var. Hem de rehabilitasyon aşamasının takibini yapıyoruz. Burada iki aşamanın geldiği noktayı kurumlarımızla konuşarak sonuçlandıracağız." diye konuştu.

Çocukların cinsel istismara karşı korunmasına yönelik geçen aylarda başlatılan çalışmayı hatırlatan Şahin, bu kapsamda Adalet Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini aktardı. Şahin, çocuk haklarının gelişmesi, çocuk istismarının önlenmesi, çocuk istismarcılarına karşı tedbir alınması ile çocuğunu koruyamayan anne babalar ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Şahin, "Biz her zaman çocuğun yanında olacak, çocuk koruma kanunun güçlendirecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışma tamamlandığında hukuki anlamda bir çok sorunu çözecek yasal alt yapıyı da güçlendirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI İÇİN 25 MADDELİK BİR YASA TASARISI HAZIRLANDI

Öte yandan Bakan Şahin başka bir soru üzerine, gaziler ve şehit aileleri ile ilgili yürütülen yasa çalışması ile ilgili de bilgi verdi. Toplam 25 maddelik temel bir yasanın Başbakan’a sunulacak noktaya geldiğini söyleyen Şahin, "Hukuki alt yapı güçlendiriliyor. Sağlık ve istihdamda yaşanan sorunları çözecek şekilde yeni bir düzenleme getiriliyor. Ayrıntıları Sayın Başbakan anlatacak." şeklinde konuştu.


CİHAN

Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs