En Sıcak Konular

Emniyet: Silahlarınız hazır olsun

10 Şubat 2012 13:37 tsi
Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam "15 Şubat'ta silahlarınız kullanıma hazır olsun" talimatını verdi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümü öncesi provakatif saldırı yapılacağı bilgisini alan güvenlik güçleri alarma geçti. Saldırılara karşı polisleri uyaran Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Silahlarınız kullanıma hazır olsun" talimatını verdi.

İmralı'da tutuklu bulanan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanıp Türkiye teslim edilmesinin 13. yıldönümü öncesi Güneydoğu'da güvenlik alarmı verildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, PKK'nın sansasyonel eylem için kent merkezlerine gönderdiği örgüt mensupları ve Apocu Gençlik gibi örgüt sempatizanlarının güvenlik güçleri ve kamu binalarına yönelik saldırı yapacağı bilgisi üzerine kırmızı alarma geçti. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü çevresi başta olmak üzere tüm kamu binaları önlerine özel harekat timleri ve çevik kuvvet personeli yerleştirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 15 günlük arama izni alan polis şüpheli gördüğü adreslerde arama yapıp, kente giriş çıkış noktalarında araçlar üzerinde uygulama yapmaya başladı.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın talimatıyla izinleri kaldırılan güvenlik unsurları, kentte son iki günde E Tipi Kapalı Cezaevi ve iki farklı noktaya el yapımı patlayıcı atılması üzerine uyarıldı. Polis telsizlerinde, "İl ve ilçelerde görev alan unsurların zırhlı araç içerisinde beklemeleri, aracın güvenliğini sağlayan personelin çelik yelek ve kullanıma hazır uzun namlu silah ile nöbet tutup çok dikkatli olunması" istendi.

Güvenlik güçleri, PKK'nın Kandil dağı liderlerinden Cemil Bayık'ın 15 Şubat öncesi, "Savaş dağdan şehirlere dağılacak" açıklamasının bir anlamda örgüt mensuplarına verilmiş bir eylem talimatı olduğunu belirtti.

haberturk

Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs