En Sıcak Konular

Bulgaristan ile Hollanda arasında soğuk rüzgar

10 Şubat 2012 13:09 tsi
Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vesela Çerneva, Hollanda Özgürlük Partisi'nin (PVV) internet sitesi aracılığıyla Doğu Avrupa ülkeleri halklarına karşı kin ve nefret yaratmaya çalıştığını ileri sürdü.

Çerneva, Bulgaristan Devlet Haber Ajansına (BTA) yaptığı açıklamada, PVV partisine ait internet sayfasında Hollandalıların Doğu Avrupa ülkeleri vatandaşlarından şikayetlerini dile getirmelerinin istendiğini hatırlatarak "Avrupa Birliği'nin (AB) kurucu üyelerinden biri olan Hollanda'nın nefret, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığını teşvik edecek girişimleri rahatsızlık yaratmaktadır. Böyle bir tartışma ortamının yaratılması AB değerlerinde karşı tehdit oluşturuyor" diye konuştu. Çerneva, Hollanda hükümetine bu tür girişimlere karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

Bulgaristan'ın konu ile ilgili resmi tutumunun Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantin Dimitrov tarafından Hollanda'nın Sofya Büyükelçisine bildirildiğini kaydeden Çerneva, "Biz ayrıca Avrupa Ombudsmanı ve Avrupa Komisyonunu bilgilendirerek, gerekirse Avrupa Konseyine de başvurabiliriz" dedi.

PVV'nin internet sayfasında, "Orta ve Doğu Avrupalılardan Şikayetler" başlığı altında açılan bir forumda, "Orta ve Doğu Avrupalılarla sorun yaşıyor musunuz? Polonyalı, Bulgar veya Rumenler yüzünden işinizi mi kaybettiniz? Biz bunu bilmek istiyoruz" ifadeleri ile Doğu Avrupalılara karşı suçlayıcı gazete başlıkları yer alıyor.

Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen bölgesine katılımına karşı çıkan Hollanda her iki ülkede de siyasi rakip olarak kabul ediliyor.

aa

Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,246 µs